Nu har killarna flyttat hemifrån!

Nu har Leias alla söner flyttat hemifrån, nu har jag bara lilla Eleena kvar samt min egen Mott och det är tur för Leia, för just nu går hon och letar och ropar på sina bebisar som inte kommer. Stackars Leia, inte lätt att vara kattmamma.

Idag innan de två sista killarna skulle flytta så såg det ut så här på sängen.
Det är Leia, Mott och Eleena som sover tillsammans och det är just dom som får vara tillsammans ännu en vecka


och så en sista presentation av killarna

Elyot vägde när han flyttade hemifrån 1959 g. Han flyttade till Ulrika i Västerås. Ulrika har honom på foder, Elyot blir Milashkas nya avelshane.


Han kommer nog att sakna Mott som han har blivit bästis med, som tur är får han en ny sibbe tjej att bli kompis med. Här får ni se en bild när Elyot och Mott sover ihop precis innan Elyot ska flytta.Epifaniy kommer att heta Rafael i sitt nya hem som är i Johanneshov hos Katerina och kattkompisen Siri.
Han vägde vid flytt 1847 gEfrem får namnet Diesel och bor numera i Hägersten hos Lina och Daniel och kattkompisen Morris
Han vägde vid flytten 1560 gErmil flyttar till Marie i Årsta, han vägde 1865 när han flyttade. Han heter numera Zingo.Eleena har inte flyttat ännu men kommer att flytta till Uppsala, hon vill verkligen inte vara med på bild så en bättre bild på henne kommer i nästa vecka. Nu har jag ju bara henne att fota. Hon väger nu 1616gEgor har flyttat till Hägersten och bor hos Christine med familj. Han vägde när han flyttade 1733g


Egor tog sig en slurk av mamma Leias mjök precis innan han skulle flytta då såg det ut så här. Egor är han till höger.Erofey flyttade hem till Anne med familj i Huddinge. Han vägde när han flyttade 1930gNu blir det lungt här i huset igen. Känns som jag inte har några katter kvar fastän jag faktiskt just nu har 5 katter här hemma innan Eleena flyttar. Nu ska det städas, huset har förfallit dessa 12 veckor med kattungar

Kram
Heidi


Snart flyttar de hemifrån!

Nu är det mindre än en vecka kvar innan Leias första kull börjar att flytta hemifrån.
På tordag den 29 kommer de att vaccineras och besiktigas sen på fredag så flyttar dom första.
Det kommer att bli så tomt här hemma när alla har flyttat, samtidigt kommer det att bli skönt. För just nu far blomkrukorna på löpande band i golvet, det går hett till när 8 kattungar leker.

Mott är nu med i leken och är som en stora syster för Leias kattungar. Hon fyller idag 15 veckor medans Leias kattungar är 11 veckor och 5 dagar gamla.

Här får ni se några kort på dom

Minstigen Efrem som väger idag 1460 g


Egor väger idag 1641 gEleena är fortfarande liten men så söt, vikt 1500 gElyot vår stora kille väger 1800 gErmil väger 1636 g
 


Epifaniy väger 1665 g


Erofey väger 1687 goch så ett kort på min kattunge som inte ska flytta utan som har nu bott hos oss i en vecka. Idag fyller hon 15 veckor och har fått en ny styvmamma. Leia tar nu hand om henne precis som hon gör om sina egna. Mott väger 1757 g


Ha det bra.

Kram
Heidi

Nya bilder på kattungarna

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera kattunge sidan nu när kattungarna blev 10 veckor, jag skyller på livet! Just nu har jag så mycket som ska hinnas med så några kort hann jag inte ta i förra veckan, men igår blev det äntligen nya kort och dom kommer att uppdateras på kattunge sidan snart.

Men redan nu får ni se några bilder här

Hela kullen


Ermil


Epifaniy


Eleena


Egor


Erofey


Elyot


Sen vill jag berätta att jag har blivit fodervärd till en ny liten kisse som heter S*Maollich's Mott the Hoople, hon har en blå lurvig lite tjej med ett underbart temprament. Hon flyttade hem till oss nu i fredags.

Mott the Hoople


/Heidi

Kattungarna över 10 veckor

Nu har kattungarna redan 10 ½ vecka gamla, full rulle hela tiden. De äter själva sedan lång tid tillbaka men ibland blir längtan att få dia hos mamma för stor.Har inte tagit några enskila bilder ännu, har inte hunnit och bilderna blir inte heller bra när det är kolmörkt ute. Till helgen får ni se nya bilder på kattungarna.

5 kattungar väger över 1,4 kg, 2 väger lite mindre.

Nu fungerar det också riktigt bra mellan Goliat och kattungarna, bara lite spänningar ibland.
Så här vacker är Goliat nu.


Här får ni se ett kort på några av mys kissarna


/Heidi

Kattungarna 9 veckor, Yoda har varit i Norge

Så har ännu en vecka gått i mina kattungars liv. De äter, leker och sover och när de leker så går det hett till.
Just nu ser vårt hem inte speciellt väl städat ut, går inte att städa när man har 7 livliga kattungar som far fram över golvet. 
Det är underbart att sitta och titta på dom när de leker, de klättrar upp på bokhyllan, ner från bokhyllan. Upp i klösträdet ner från klösträdet, in i lektunneln och med en våldsam fart ut ur den. Så håller de på.
Nya sovplatser för kattungarna är nu uppe på bokhyllan, eller i klösträdet, eller på en filt under eller i soffan.
Det kommer verkligen att bli tomt när de flyttar, men när de gör det så går livet tillbaka till det normala både för oss och våra vuxna katter och det ska bli skönt för oss alla.

Under veckan som har gått så har kattungarna fått sin första vaccination samt blivit chipmärkta. Veterinären kom hem till oss, så jag slapp åka iväg med 7 kattungar och deras mamma. Det är verkligen toppen med resande veterinärer.

Här får ni se en bild på hela gänget sovande på mattan framför tvn.


I helgen var jag och Yoda i Drammen Norge på BURAKS utställning. Vi åkte dit med Leias ägare Marie Hedrén som hade med sina andra katter Alisa och Garmoshka.
Utällningen gick jätte bra!
På lördagen fick alla tre katterna sina certifikat. Alisa och Garmoshka blev då Internationella Champions och för Yoda innebar det att han kom en liten bit till på väg till titeln Supreme Champion som han strävar efter.
Alisa och Yoda kom dessutom till utställningens final, panelen. I panelen är det de bästa katterna hos varje domare som tävlar vidare om att få titel Best in Show, BIS. Yoda fick inga röster där men Alisa fick 2 röster, men föll på en utslagsröst.
På söndagen begärde vi dispens att få lämna utställningen efter grundbedömningarna hos domarna. Vi hade 8 timmars resväg hem, så det är mycket värt att få åka hem runt kl 14 istället för mellan 17-19 som klockan kan bli innan utställningen är slut.
Reslutaten på söndagen blev nästan lika bra. Yoda fick igen sitt certifikat som heter CACS i den klassen som han tävlar i (klass 3),  kanske hade kommit till panel. Det vet jag inte pga att vi åkte hem.
Maries katter Alisa och Garmoshka fick sina första cert i klass 5, de heter CAGCIB och Alisa skulle ha kommit till panel och kanske även Garmoshka.
Resan hem gick bra men var jobbig, hemma var jag kl 21.50.

Yoda hos domaren


Det här kortet tog Marie på mig och Yoda


Yoda granskas i panelen


och ett suddigt kort av mig på Yoda i panelen

Ha det bra

RSS 2.0