Kattungarna är födda

Nu är Leias kull 2 dygn gamla. Leia mår bra och kattungarna mår bra, det äter och sover precis som de ska göra. Leia är en jätte duktig mamma, hon går inte ofta därifrån och gör hon det så blir det en liten promenad genom huset för att få röra sig. Även en kattmamma måste bli less på att bara ligga ner hela tiden.

5 kattungar blev det, 2 tabby tjejer med vitt (n 03 22 & n 09 22), 1 tigré kille med vitt (n 09 23) och 2 killar utan vitt (n 23)

Även denna kull är född med stamnamnet S*Milashkas, så det är Marie Hedrén som säljer kattungarna. Nästa kull med Leia blir en S*Klockarbackens kull. Det ser jag redan fram emot, men först ska jag njuta av denna underbara kull.

Marie söker ev. en fodervärd till en av honorna i den här kullen. Kontakta Marie Hedrén om intresse för kattungar finns eller ett fodervärdskap. Maries hemsida hittar du på www.hedren.nu

Här är Golubok och Gedeon bara några timmar gamla,  de tuttar på mamma innan syskonen är födda. Gedeon föddes 18.18 och Golubok ca 2 timmar senare

Här har hela syskon skaran föttsHär hela kullen ett ½ dygn gamla


Deras namn är S*Milashkas Gedeon, Golubok, Grafinja, Gosha och Gagara

Enskilda bilder kan ni snart se på kattunge sidorna, där kan ni sedan följa dom med nya bilder och vikter varje vecka. Här på bloggen kommer jag skriva om kullen varje vecka.
Hoppas ni vill vara med och läsa om deras utveckling.

Önskar er alla en fortsatt underbar vår.
Heidi

P.S. Elyot, Leias son från hennes första kull som jag presenterade i mitt föra inlägg har nu fått ett nytt hem.


Snart kattungar & Elyot behöver nytt hem

Så äntligen är våren här, det är bara två veckor sedan som jag skrev att kattgården är full av snö. Nu finns det inte en snöflinga kvar och krokusarna blommar och tulpanerna är på väg. Katterna älskar att vara ute i kattgården, ligga på en solvarm sten och njuta av solen.
Även tjocka Leia är mycket ute nu när det är soligt och skönt, hon njuter i fulla drag. Hon vet väl vad som väntar mycket snart. Påskafton börjar jag bevaka henne extra, Påskdagen är det beräknat.

Så här vacker är Leia nu med sin fina mage. Magen är ojämn och den växt ganska mycket de senaste veckorna så 3 eller 5 kattungar tror jag att det blir. Vi får se om jag får rätt.
Så vill jag visa upp en till snygg katt kille från Leias förra kul, det här är Ermil eller som han numera heter Zingo 6 månader gammal


Zingos bror Elyot som jag visade kort på i mitt senaste blogg inlägg behöver ett nytt hem!
Elyot behöver ett kärleksfullt hem, han är van vid kattsällskap så en katt kompis gör inget om han får.
Han behöver ett nytt hem snabbt! Någon som vill bli fodervärd eller köpa en avelshane med inplanerade parningar på. Elyot är en stor mysig kille, som skulle kunna ge en familj massor med kärlek.
Hör av er till mig eller Marie så berättar vi mer.
Så här snygg är han på ett helt nytaget kort.


I helgen är det kattutställning igen, denna gång för sista gången med Mott i junior klass. Nu åker vi till Hallstahammar men bara på söndagen. Lördagen ska vi njuta av det vackra vår vädret.

Glada vår hälsningar till er alla

Grattis Yoda 3 år!

Idag den 1 april fyller min Yoda 3 år, fortfarande ser han ut som en ynglig så det här är en kille som åldras långsamt. Yoda är fertil och en väldigt duktig fertil kille, kan inte längre säga att han aldrig har kissat någon annanstans än i sin låda för det hände för några dagar sedan. Men det var förhoppningsvis en engångs händelse.

Yoda kommer att få vara fertil fram till i höst eftersom jag hoppas på några parningar till, bland annat ska han få träffa Mott om det blir som det är tänkt. Inga utställningar kommer det att bli förrän han är kastrerad. Förhoppningsvis blir den första utställningen Uppsala Kattklubbs lilla internationella utställning i oktober som även är vårt klubbmästerskap.

Så här vacker kan Yoda vara, just nu vill han inte vara med på bild och det är väl lika så bra. Han är mitt uppe i ett pälsbyte och är just nu ganska mager, men han är inte så mager som han var för ett år sedan. Äter göra han fortfarande men längtan efter att få träffa en katt tjej gör dock att matslusten kunde varit bättre.Lilla Mott har däremot varit på utställning. Hon ställdes ut 2 dagar på Stockholms kattklubbs utställning i Infra City, Upplands Väsby. Den här gången kunde lillstumpan sköta sig, nu sov hon avslappnat i buren och på domarbordet fick domarna titta på henne utan att hon sprattla förtvivlat som hon gjorde på förra utställningen i Tierp.
Två EX 1 blev helgens bedömningar. Nästa utställning för Mott blir Birka kattklubbs utställning i Sollentuna lördagen den 9 april. Vi kanske ses där?

Sen vill jag berätta att Leia är dräktig, kattungar till påsk blir det och den stolta fadern heter Vladimir. Denna gång blir det ingen stor kull, jag tror att det bara blir 2-3 kattungar, men det kan vara riktigt skönt för Leia och för mig.
Så här ser min prinsessa ut nu för tiden. Det var längesedan hon fick visa upp sig på någon utställning men kanske kanske kommer hon också få vara med på Uks klubbmästerskap i oktober.
 


Här får ni se några bilder på Leias son Elyot, stor fin kille eller hur.


Elyot är Marie Hedrens avelshane

Han är född den 3 augusti 2010 och har 6 kullsyskon, han och hans syster är dom enda som går vidare i avel.

Korten är tagna av Johanna Fager

Ha det bra alla som läser detta, snart är våren här även om det går långsamt framåt.

Kram
Heidi

RSS 2.0