Glad Lucia!

Det här underbara kortet fick jag idag, den enda Lucia som jag får se denna dag.
Men det gör inget när jag har fått sett denna söta lucia på bild.


Inget lucia tåg får jag tyvärr se idag, ikväll är det massor med annat som måste göras eftersom jag varit bortrest till Norge i några dagar. Kattungarna fyller 13 veckor och har vägts en sista gång, vikterna ligger mellan 1665 g och 1177 g. Quennie är fortfarande störst och Quattya är minst. Quattro, Quintuz har jag också badat idag. Här är en bild på Quintuz i badet i handfatet.


I morgon är det besiktning och vaccinering och sedan på torsdag flyttar Qute och på fredag flyttar resten av gänget. Oj så tomt det kommer att bli.

I helgen som sagt så var jag till Norge och Adelkattens utställning. Jag hade Yoda, Leia med mig och Jeanette hade vår Bowser och hennes Elyot med sig. Helgen gick super bra!

Yoda blev NOM både lördag och söndag, samt tog titeln Internationell Premier på lördagen och sitt första cert (CAGPIB) i klass 6 på söndagen.


Bowser gjorde också bra i från sig. På lördagen blev han slagen av en snygga Elvis och blev Ex 2, men på söndagen blev det Bowser som slog Elvis och blev Ex 1, BIV ungdjur och NOM! Vilken dag!

Leia var som vanligt blyg och rädd men det har blivit mycket bättre. Hon fick sina cert båda dagarna. På söndagen slappande hon till och med av en stund på domarbordet hos Lene och det resulterade i att hon blev BIV vuxen. Nu har hon 5 stycken cert (CAGCIB) i klass 5, hon behöver 3 stycken till för att få titeln Grand Internationell Champion.
Det här kortet är från lördagen då hon gjorde allt för att inte synas.
Elyot har jag tyvärr inget kort på men han kom hem i alla fall med ett cert. På söndagen blev han slagen av Britts snygga Darshan. Här får ni se ett kort på Darshan och glada Britt när hon fick veta att han blivit nominerad.


Nästa utställning blir troligen Fräsets utställning i början av januari. Jag tror i alla fall att jag har kommit med.

/Heidi

Kattungarna 12 veckor, men bor kvar en vecka till

Så idag tisdagen den 6 december får kattungarna enligt lag flytta hemifrån. Men jag och Marie har bestämt att eftersom de har varit så små, så får det växa till sig hos mamma Mott ytterligare en vecka. 12 veckors vikterna hittar ni på kattungarnas egen sida, men kan säga att alla väger nu över 1 kg.
Samtliga kattungar ska få pröva på att bada innan de flyttar och ännu så länge har jag bara hunnit med att bada 3 av kattungarna. Det var igår som Qute, Quizz (Boris) och Quattya (Saphire) fick pröva på att bada i handfatet. Vilka katter! Super cola var alla tre, vatten var väl ingen match, inte ens om matte öser vatten över ryggen. Schamponeringen gick också jätte bra och även den normalt läskliga hårfönen accepterade dom när de märkte att det var skönt.

Så här såg Qute ut när hon precis kommit från badet.


Senare i den här veckan får Quattro, Quintuz och Quennie pröva på att bada, tro att det kommer gå precis lika bra. Den här kullen är fantastiskt i sitt temperament. Jag får nog aldrig igen en liknande kull.
 
Eftersom julförberedelserna är i full gång så har jag inte hunnit knäppa några 12 veckor kort ännu, kanske hinner jag det senare i veckan. Några bilder från förra veckan har jag i alla fall.

Först en bild på Quintuz som kom av sig i leken när jag kom men kameran.


Sen en bild på Quattro som väntar på att matte ska sätta sig i soffan men honom.


Quennie ligger och sträcker på sig efter att precis ha vaknat


En sovande Qute


Här hälsar Quattro på pappa Yoda som äntligen börjar acceptera sina barn, även om han tycker att de är lite läskiga fortfarande.


och så ett roligt kort, en riktig ormgrop av katter. Första gången då alla kattungarna är med på bild, men ser ni var alla är?


I helgen åker jag med Yoda och Leia till Norge, resesällskap blir Jeanette, Elyot och Bowser. Håll tummarna åt oss att Yoda kommer hem med titeln Internationell Premier, att Leia får åtminstone ett cert så hon i mars i Danmark kan bli Grand internationell Champion, att Elyot kommer hem med titeln Grand Internationell Champion och att Bowser som ännu inte ställs ut som vuxen får ännu en kanon bedömning och kanske kanske kan komma till en panel.

I nästa vecka kommer en sista uppdatering om kattungarna.

/Heidi

RSS 2.0