4 av kattungarna är nu tingade

Nu har fyra av kattungarna nya hem som längtar efter dem. Jag förstår att man längtar för jag vill inte att de ska flytta, alla i kullen är helt underbara, så sociala. Tur att de inte flyttar förrän efter lucia, det innebär att jag har många veckor till att få njuta av dessa ljuvliga kattungar. Det finns väl inget gulligare än en kattunge.

Det är Quattya, Quizz, Qute och Quennie som nu är tingade.

I går kväll satt jag med två sovande söner i tv soffan och tittade på idol, dörren till kattungarnas rum var öppen och helt plötsligt kommer charmiga Qute och klättrar upp för mitt ben och lägger sig och somnar på min arm. Efter ett tag så kommer Qutes lika charmiga bror Quizz och lägger sig och somnar på min andra arm. Två sovande kattungar hur gulligt som helst, jag skulle kunnat suttit där hur länge som helst men tyvärr blev jag tvungen efter en timme att lägga in dom på deras rum för att kunna bara mina sovande söner till sina sängar.Så har jag fått lite fler bilder från Uppsala kattklubbs utställning förra helgen, den är Elin Wickell som har skickat mig lite bilder på min Yoda och Bowser. Visst är det fina även om Yoda fortfarande helt saknar krage, men han har blivit så grov. Ser fram emot vinterpälsen som borde komma snart.


Fina Bowser fick jag äran att visa upp när Jeanette visade upp min Leia. Mina planer för nästa sommar är att Bowser och Leia ska få träffa varann och hoppas att tycke uppstår. Det blir Klockarbackens första egna kull, det ser jag verkligen fram emot. Om någon redan nu skulle vara intresserad av en kattunge från den kullen är ni välkomna att höra av er.


Här är en bild på Yoda när han bedöms av Yan. Tycke mellan dom två är ömsesidigt.Så här söt var Leia precis innan hon flyttade hem till oss. Nu är hon 2½ år och igår var jag med Leia till Ultuna och träffade Jens Häggström. Leias hjärta scannades för HCM och denna gång var hjärtat precis lika friskt som förra gången, så skönt.

Önskar er en trevlig helg!


Yoda & Leia har varit på utställning

Helgen 22-23 oktober var Uppsala Kattklubbs Internationella utställning i Jälla skolas sporthall. Eftersom det var min klubb som arrangerade utställningen så var jag där hela helgen och jobbade i sekretariatet även om jag inte var frisk.
Utställningen var en riktigt lyckad tillställning med många glada tack från både domare och utställare. Vi arrangörer var också mycket nöjda med alla snälla UK medlemmar som stannade kvar på söndagen efter utställningen och hjälpte till att städa. Tack vare att så många stannade kvar så blev vi klara i hallen redan 18.30, rekord tidigt!

På söndagen var det kategori 2 som fick ställa ut sina katter och då hade jag med mig Yoda och Leia. Jeanette hade med vår gemensamt ägda Bowser och Leias son Elyot.
Leia hade jag inte ställt ut sedan maj 2010 så jag var mycket nervös hur det skulle gå att ställa henne efter så lång tids uppehåll från utställningar. Rädd var hon på senaste utställningen och rädd var hon tyvärr nu också.
Alla våra fyra katter hade vi hos domaren Yan Roca Folch och för ovanlighetens skull så började han med sibbarna som första katterna på dagen. Först ut var Elyot, han blev omtyckt av Yan, stor och härlig trots sin långa ålder. Men är just nu mitt emellan ungkatt och vuxen, när han får växa till sig så blir han mycket intressant. Men sitt femte cert i klass 5 det fick Elyot lätt och kom upp för nominering men där gick det inte länge.Sen var det Leias tur att visas upp, jag var så nervös så Jeanette fick visa upp hennes istället för jag. Yan tyckte om henne och älskade hennes härliga färg och päls. Även Leia hade Yan förhoppningar på att hon skulle växa till sig för hon är en mycket ung honkatt poängterade han många gånger. Leia fick sitt första cert i klass 5 och blev BIV (Bäst i variant) av 6 katter i färg gruppen. Sen blev hon uttagen till nomineringen av bästa honkatt, men där blev det stop. Hon morrade djup under hela nomineringen och var inte bekväm med att stå så nära andra katter, men hon var inte ensam om att morra tror 6 av 8 honkatter morrade under nomineringen. Tack Jeanette för att du visade upp Leia, utan dig hade det inte blivt något cert eller BIV. Jag och Leia, två nervösa varelser hade inte fungerat ihop. Tur att jag har dig. 
Efter Leia så skulle vår Bowser upp för bedömning, han fick sitt EX 1 och kom upp för nominering. En fin bedöming fick även han. Jag bara väntar tills vår underbara Bowser kommer till panel, tycker han är så läcker.Sist av Yans 10 sibbar som han skulle bedömma var Yoda. Yan gav Yoda kanon lov ord och tyckte det var tråkigt att han inte ännu hade fått sin långa vinterpäls. Men bäst av hans 10 sibbar tyckte han ändå att Yoda var och han nämnde att golden honan var hans näst bästa och det borde ha varit Leia. Vilken dag! Yoda fick sitt första cert i klass 8 och blev nominerad som bäste kastrerade hankatt av Yan. Så han gick vidare till utställningens panel (final).
Dessutom som bonus så blev Yoda utsedd till Yans bästa UK katt! Han hade 21 UK katter att välja på och väljer min Yoda, vilken dag! Kort på Yoda kommer om någon dag.

och så en rapport om kattungarna. De är nu nästan 6 veckor gamla. De är så underbara, jag har aldrig haft en så social kull som denna. Men med sådana föräldrar som Mott och Yoda så var väl chansen stor att deras barn ska bli lika underbara. Alla kattungarna är rumsrena sedan någon vecka tillbaka, de äter blöt mat och torrfoder. Vet inte om alla äter torrfoder men några gör det i alla fall det har jag sett.
 
Super söta eller hur. Det här är Quattro som tittar in i kamera.


Nedan är det Qunnie och Quattya längst fram och sedan är det Qute och Quizz


Här är Qute som har hittat husses fot att sova på, för det gjorde hon efter en stund.


Det är endast Quattya som är tingad så finns intresse för någon av kattungarna hör av er.

Nu ska jag kurera mig och försöka bli av med min jobbiga hosta.Yoda har varit på utställning & kattungarna är 3 veckor

I helgen som var åkte jag och Yoda till Borlänge på utställning. Det blev en lyckad helg då Yoda fick jätte fina bedömningar och sin första titel som kastrat. Ingen kamera hade jag som vanligt med mig men som tur var så var Marie Holmberg där och fotade. Följ henne på hennes hemsidan www.sessans.com
Vår snygga Bowser var också med till Borlänge och fick två fina bedömningar och han blev BIV-T på söndagen, han hade två mycket stolta ägare på plats. Se så snygg han är, mycket lovande stod det på hans bedömingssedel


 

Yoda och Motts kattungar växer även om det är långsamt så blir det större för varje dag. Nyfikna små ögon tittar upp på mig när jag tittar ner i bolådan, nu vill de ut men de får vänta till i början på nästa vecka när de fyller 4 veckor. 
Så här söta är de nu. Vikter kan du se på kattunge sidan på varje kattunges egen sida. Är du intresserad av en kattunge kontakta ägaren till kullen Marie Björk, maollichs@bredband.net eller mig så förmedlar jag kontakten.


Kort på hela kullen med mamma Mott


Quizz


Quattya


Quattro


Quintuz


Quennie


Qute

Sen har jag fått lite bilder på lite andra släktingar. Först är det Yodas kull som han har med Eleena, de är nu 7 veckor och alla har nu nya hem som väntar på dom. På bilderna är de inte 7 veckor.
Helt bedårande är dom och jag är ju inte alls partiskt. Jag har både pappa katt och mormor katt här hemma till dessa kattungar.

Sen har jag fått några kort på en söt tjej som heter Gagara eller Siri som hon heter numera.  Hon är Leias dotter från hennes senaste kull. Hon har blivit så fin och ska visas upp på sin första utställning i Uppsala den 22 oktober.och här är ett kort och en hälsning från Leias son från hennes första kull. På bilden är Epifaniy eller Rafael som han heter numera. Super snygg katt! och så lik sin bror Elyot som jag har förmånen att få träffa ofta.


och här är ett kort på en dotter till en av mina katter, gissa vem? Ni gissade garanterat rätt hon är så lik sin far Goliat.


Nu har ni fått sett massor med bilder, fler bilder på Motts kattungar kommer här på bloggen och kattunge sidan i nästa vecka.


RSS 2.0