Tomt i huset

Så har nästan alla kattungar flyttat jag har endast Findus (Harry) kvar här hemma. Det blev tomt och samtidigt så tyst. Sista veckan så har det varit kattrace här hemma flera gånger om dagen, nu går stackars Findus här och funderar vem han ska leka med.

Mott som nu är mycket nära sin förlossing har tagit Harry till sig, det är hennes kattunge nu och hon jamar och jamar när hon inte ser honom. Det lustiga är att mamma hormonerna i henne måste blir högre och lägre olika dagar.
I torsdags när 3 kattungar skulle flytta så var Mott tokig! Hon la sig på kattungar när de låg i kattbäddarna och fräste och morrade om någon kom nära och skulle ta kattungen. Kom stackars Goliat i närheten så fick han en omgång. Så nu är det kört igen! Stackars Goliat fattar ingenting, det här ju gått så bra nu när Leia hade sin kull och nu när Mott ska få kattungar så bryter helvetet ut igen. Tyvärr! Goliat kommer att få stryk så fort hon ser honom och det är inte hållbart, det blir en jobbig höst :(

Igår och i fredags var Mott helt lugn, lilla söta Harry fick vara i fred och umgås med sin mamma och Goliat kunde umgås med oss.
 
 
Idag söndag så är det kört igen! Mott skriker efter Harry och spöar upp Goliat, suck!
 
Så här såg det ut några timmar innan de fösta, Dobby och Ginny skulle flytta i torsdags. Den här kullen har verkligen lekt så mycket med varandra och ingen har varit utanför.
 
Innan mina kattungar flyttar så ska de alltid få ett bad, så även denna gång och det gick ovanligt bra. Inte ens fönen som borde vara jätte läskig var skrämande, bara en liten stund i början. När de märkte att det var skönt så lugnande dom ner sig.
 
Överst är det en blöt Dobby, sen är det Ginny och sen ser ni Snape och nedan ser ni ett kort på en blöt Vilda (Hermione) 
 
Jag har under de senaste veckorna kunnat tagit fina ute bilder men den sista veckan här hemma har det bara regnat, så de sista bilderna blev inte alls några vackra utomhus bilder. Så tråkigt, jag hade verkligen velat haft några fina sista bilder. Tiden blev  dessutom knapp, timmarna innan Ginny och Dobby skulle flytta så tog jag de allra sista bilderna.
 
Snape är som alltid jätte lätt att få bra bilder på
 
Findus (Harry) visade också upp sig ganska bra, men precis som sin pappa blir hans ögon klot runda när han blir stirrig. De är grymt lika, Bowser jr och hans far.
 
Söta Vilda (Hermione) var lite för busig för att jag skulle lyckas med några bra bilder på henne.
 
Ginny fick jag knappt någon bild alls på. Min och Jeanettes fina Ginny. Nu är det upp till Jeanete att ta fina kort på henne som jag kan lägga upp här på bloggen och på hemsidan. Ginny blir vi delägare på men hon bor hos Jeanette.
 
och Dobby var som vanligt omöjlig att få bra bilder på. Hans vita ansikte gör det så svårt attt fotografera honom.
 
Tillslut ville jag få en grupp bild på dem och det var inte lätt men efter 15 bilder så fick jag en som jag faktiskt är rätt nöjd med. De sitter inte upp men de tittar i alla fall på mig.
 
Nästa vecka börjar jag blogga om nästa kull, om allt går bra men det får vi verkligen hoppas på.
Onsdag eller torsdag tror jag Mott kommer föda hennes och Bowser kattungar. Det ska bli så spännande, tre kattungar tror jag det blir ska bli intressant att få se om jag har rätt.
 
Ha det bra och glömt inte att titta in här i nästa vecka för att se vad som gömde sig i Motts mage.
 
Heidi
 
 
 

Kattungarna 11 veckor

Nu närmar sig flytten med storm steg, på torsdag i nästa vecka flyttar de första kattungarna. Det kommer att bli så tomt, alla 5 har kommit mig så nära och de är härliga peronligheter. Som tur är får jag en ny kull en vecka efter att denna kull har flyttat. Det är Mott som får sin andra kull och den kullen blir halvsykon till den här kullen då de är Bowser som är pappa även till Motts bebisar.
 
Kattungarnas vikter kan ni hitta på kattungarnas egna sidor.
 
Först vill jag visa  upp vackra Snape som idag visade mig att ha är en riktig charmör. Han kom upp i sängen i morse och började kela och spann högt och länge. Åh, vilken katt! Han skulle gärna få bo kvar här :)
 
Dobby som är vår näst största kille kan också spinna högt och länge. Helst gör han det också på morgonen när man kommer och klappar honom. Han njuter av att bli omysslad när han vill det, dag tid är han så aktiv att han inte alls hinner med lite kel.
Så här vacker är han bakifrån
 
Harry eller Findus som han ska heta i sitt nya hem är också en mys kisse. Sitta i knät och mysa det gör han gärna, här sitter han med Simon
 
Kattgården har varit och är fortfarande kattungarnas paradis, här springer det och leker i blåbärs och lingon riset. De är som små tigrar som smyger i det höga gräset, man kan sitta på en stol och bara titta på dem länge. Kattungar är verkligen en fröjd för ögat att se, man blir så glad att se dem.
Ginny har varit vår lil tjej som nu har blivt stor, nu är hon i samma viktklass som sin syster. Söt som socker är hon och jag är så glad att hon är tillhälften min.
 
Hermione eller Vilda som hon numera heter även här hemma är också så mysig. Vår lilla pälsboll, hon har massor med mer päls än sina syskon.
Just nu nu på vardagsrums golvet ligger 5 stycken kattbäddar som är köpta av Madfairy, Madelene Olsson. Alla kattungarna får med sig en bädd när de flyttar. Snape har redan bestämt vilken av dem som han ska ta med sig hem. Gå in på www.madfairy.se och titta vad Madde säljer, där kan du köpa en fin bädd till ett bra pris.
 
Nästa vecka kommer en sista uppdatering av lite bilder på kattungarna, sen har de tyvärr flyttat eller inte alla. Harry får jag behålla en extra vecka så han får ni även se 13 veckors bilder på. Det är jag så glad över att inte alla försvinner på samma gång, skönt även för mamma Leia.
Leia ser ut så här just nu, helt utan sin vackra lejonman.
 
och Mott som väntar sin andra kull om två veckor ser ut så här
 
Njut av sommar värmen som tillslut kom till vårt vackra land, lite sent tycker jag. Idag fick jag i alla falll njuta av solen och värmen då jag var ledig från jobbet.
 
/Heidi
 

Kattungarna 10 veckor

Den här veckan blir det tyvärr bara några bilder på mina sötnosar, vädret och OS skyller jag på ;)
Jag blir en OS nörd när det visar OS på tv, jag tittar väldigt sällan på sport annars men när det är OS så är det något speciellt. När det som i år dessutom är i rätt tidszon så blir man verkligen klistrad framför tvn på kvällarna och då finns det inte tid att knäppa kort på några kattungar.
Några kort blev det tillslut den enda dagen i veckan när det var varmt och skönt ute och solen visade sig och vi fick inget regn!

Först ett kort på min son Simon när han leker med kattungarna med ett grässtrå, jätte roligt är det. Varför köpa dyra vippor när ett grässtrå är mycket roligare.
 
Ginny är så söt och är min lilla prinsessa. Göra bus med bröderna är så roligt men att får ligga i någons famn njuter hon också av
 
Dobby är ett riktigt energi knippe och vill aldrig vara stilla men när han är trött och man klappar honom så spinner han högt. Sitta i knä vill att inte om det inte är i nya lillmattes knä, han har fallit pladask för henne och i hennes knä sitter han gärna när hon är här och hälsar på.
 
Snape är vår vackra, stora prins! En helt bedårande kille som alla vill ha, så även jag. Tyvärr fel kön för att jag skulle kunnat behålla honom. Snape har också mycket energi, han brukar hämtar en fjädervippa och börja leka själv när ingen annan leker med honom. Han har också upptäckt att klättrar man upp i soffan på kvällen så blir man ompysslad.
 
Harry är vår lilla prins som precis som sina bröder sprudlar av energi. Leka med fjädervippor eller döda en pälsmus det är favorit lekarna, om inte någon leker ute med ett långt grässtrå. Då springar han tillsammans med sina syskon så de blir riktigt anfådda, så roligt är det.
 
Kortet på vackra Hermione eller Vilda som vi säger till henne numera blev tyvärr inte alls bra, men det är det enda som jag lyckades få på henne. Hon står och tvättar sin tass och var skärpan kom på korten det vet jag inte, inte på henne i alla fall :)
Vilda är en helt orädd tjej och låter små som stora bära omkring på henne. En helt fantastisk katt, alla små flickor som har varit här har kommit och burit på henne och Vilda hon hänger som en trasdocka och finner sig helt.
Hoppa upp i soffan på kvällarna för att bli lite ompysslad det ser hon ofta till att göra. Hittar man inte henne så ska man gå upp på övervåningen och titta i sönernas rum, då hittar man ofta henne där.
 
Nya kort samt vikter på kattunge sidan kommer i nästa vecka när kattungarna fyller 11 veckor. Usch, nu närmar sig flytten med stormsteg.
 
Heidi
 

Kattungarna 9 veckor

Hela familjen åkte på en liten semester tripp till Danmark när kattungarna blev 8 veckor, därför blev det inga 8 veckors bilder. Nu vill jag bjuda på lite bilder på 9 veckor gamla kattungar som är helt underbara.
Vikterna hittar ni på kattungarnas egna sidor.
 
De är alla så härliga och kattgården är deras andra hem just nu. Hittar man dem inte inne så får man titta under granen i kattgården, då ligger förmodligen hela gänget där tillsammans och sover
 
 
Dobby är som vanligt jätte svår att knäppa kort på och jag har knäppt och knäppt och knäppt. Till slut så fick jag några kort som jag känner att jag kan visa upp. Dobby är svår att få på kort för att han aldrig är still om han inte sover.
Dobby kommer att bli en utställningskatt och kommer att göra debut i mitten av september, det ska verkligen bli spännande att få höra vad en domare tycker om min fina Husalf Dobby. Tyvärr blir han ju inte min husalf när han flyttar utan Jeanette och Johns här i Östervåla. Eftersom han inte flyttar långt bort så jag får träffa honom hur mycket jag vill.
Så här ser förresten Harry Potters husalf Dobby ut i filmen om Harry Potter, ser ni någon likhet? Hoppas inte det, min Dobby blev en Dobby för att han såg så roligt ut när han föddes. Det är den enda likheten med filmens Dobby.
 
Ginny kommer att forsätta att busa och leka med Dobby även när det är dags att flytta, hon flyttar med Dobby och kommer då att få bo med sin pappa Bowser som också bor hemma hos John och Jeanette i Östervåla.
Ginny kommer jag att vara med att äga, kunde inte låta bli när jag fick chansen. Så roligt att äga en egen avkomma. Ginny kommer så klart också att följa med på utställningar ihop med Dobby. Ginny är fortfarande minstingen men det tror jag inte kommer att märkas när hon blir stor.
 
I kattgården finns det även en litet hålrum under en sten som kattungarna har hittat, så här såg det ut när jag satt ner kameran. Det är Ginny och Hermione som tittar ut
Nu undar ni säkert varför blev Ginny just Ginny? I Filmens värld är Ginny Weasley minstingen som fick vara med de större, men hon var en tuff tjej när det behövdes och så är det här också. Min Ginny är inte en tjej som springer undan när killarna hoppar på henne. Så här såg filmens Ginny Weasley ut.
 
Snape är snyggingen i kullen och vår stora kille. Snygg var inte filmens Severus Snape men stor det var han och svart! Därför blev min snygging Snape döpt efter en skum kille som Snape, Snape var helt svart när han födes och då tyckte jag det passade bra. Han var dessutom störst redan då..
 
en bild på filmens Severus Snape så ni förstår vad jag menar om ni inte kan er Harry Potter.
 
Hermione är vår stora tuffa tjej som är inte rädd för något, precis om i filmen. Hon är med mig vad jag än gör i hemmet. Dammsugaren är något som man ska spöa upp och absolut inte något att vara rädd för. Min Hermione kommer att få heta Vilda när hon flyttar iväg till Tumba hem till Sussie med familj
Så här är hon i päls botten, välidigt likt en golden katt. Kan hon vara golden?
 
Filmens Hermione Granger ser ut så här
 
och en Harry Potter kull utan en Harry Potter kan man inte ha och valet var enkelt vem som skulle bli denna kulls Harry. Endast en av kattungarna hade glasögon och det var Harry. Ser ni hans glasögon?
Filmens Harry  Potter ser ut så här:
 
Ha en forsatt skön augusti, fastän jag har börjat att jobba så njuter jag av den lilla sol som kan finnas när jag kommer hem från jobbet. Den här sommaren får man glädjas åt det lilla.
 
Sist vill jag gratulera Leias första kull som fredagen den 3 augusti fyllde 2 år! S*Milashkas E-kull min första kull som jag födde upp och som jag aldrig kommer att glömma. Jag är så nyfiken på hur de ser ut, Elyot har jag koll på eftersom han också kommer att bo med sina små sykon Ginny och Dobby. Epifaniy som heter Rafa ser jag på FB lite då och då och han har blivit en ståtlig kílle men sen var det ju 5 syskon till. Läser någon av er detta snälla skicka bilder på era katter som visar jag upp dem här! Så här såg det ut när Leias 7 lingar var 1 vecka, helt omöjligt var det att se vem som var vem utan nagellack märkning.
 
 
Nya bilder på Leias nuvarande kull kommer i nästa vecka
 
/Heidi
 
 
 
 
 

RSS 2.0