Semestern är slut!

Så var min långa ledighet slut och jag är åter på jobbet. Kattungarna behöver dock ännu inte vänja sig vid ett tomt hus dag tid, ännu så länga är huset fullt av skollediga barn stora som små :)
 
Några 8 veckors kort blev det aldrig då jag var bortrest med familjen i Danmark, men under veckan kommer det nya bilder från när kattungarna har blivit 9 veckor. De har blivit så lurviga och är så klart super söta!
 
Danmarks resan blev solig, blåsig, kall och varm. Vi bodde de första dagarna i Tranum Klit i ett semester boende på stranden i Tranum. Ett fantastiskt ställe om det är varmt och lite mindre blåst. När vi var där så var det soligt men oj så det blåste. Kom man i lä någonstans så var det riktigt varmt och skönt. Havet var verkligen iskallt men barnen är verkligen inga badkrukor de badade!
 
 Fårup sommarland är bättre än Legoland, det är hela familjen rörande överrens om, så där får ni ett semestertips. Tycker ni om Sommarland med bad och berg och Dalbanor så är Fårup Sommarland det stället som ni ska åka till. Tyvärr blev det inte några kort på alla härliga åk attraktioner, men några andra dåliga kort med mobilkameran blev det. Vi hade verkligen växlande väder när vi var där, det växlade friskt mellan klarblå himmel och sol och helmulet och jätte blåsigt.
 
När vi kom in på bad delen av Fårup sommarland så gick solen i moln och det blev riktigt kallt i blåsten. Vinden var så kraftigt att en av de höga vatten rutchbanor stängdes av pga blåsten. Barnen badade så klart ändå men efter en timme så gav de upp. Riktigt så mörkt som korten visar var det inte.
 
När vi gick ut från bad delen av parken så kom solen så klart igen.
 
Senare i veckan så blev det Legoland. Hotell Legoland som vi bodde på var ett riktigt super hotell för barn, killarna hade så roligt där när det gick bla Skattjakten som gick runt hela hotellet. Hela hotellet var smyckat av olika legofigurer.
 
 
Legoland är naturligtvis även sevärt med alla sina underbara legobyggnader.
Sen när vi kom hem till Sverige igen så hann vi med en bad dag vi sommarstugan, eller jag badade inte! Badkruka som jag villigt kan säga att jag är.
 
Njut av sommar värmen ni som ännu är lediga.
 
/Heidi

Kattungarna 7 veckor

och så var kattungarna 7 veckor gamla och det blev tillslut några kort även denna vecka. Eftersom utomhus korten har blivit så bra så vill jag forsätta att ta utomhus bilder i kattgården, men det är verkligen inte lätt när det regnar och åskar varje dag som det har gjort i denna vecka här i Östervåla.
Jag älskar den svenska sommaren och av den anledningen vill jag helst inte boka någon resa utomlands när Sverige är som finast, men i år skulle jag gjort allt för att få komma bort. Jag avskyr när det är kallt! och kallt har det varit några dagar i den senste veckan. Tur att jag har mina kattungar som kan glädja mig, man blir glad bara av att titta på dem. Skulle vilja behålla alla!
Så här trångt blir det när alla vid 7 veckors ålder vill sova samtidigt i favorit puffen under rumsbordet
Kattungarna älskar att busa i kattgården och då blir det inte speciellt lätt när man vill fotografera dem.
Så här blev några kort.
Först ut är super söta Ginny, som jag kan avslöja att jag ska samäga med hennes nya ägare. Hon har en så fantastisk profil, liten men är så söt så jag tror på henne. Nu hade jag kunnat vara med och äga alla, för de är kanon hela högen :)
Ginny passade även på att sova en stund ute idag när det för ovanlighets skull var fint väder.
 
Sen här vi vår andra prinssesa som kommer att få heta Vilda i sitt nya hem i Tumba. Det namnet passar henne perfekt, hon ser lite vild ut men hon är också så go och fin. Hon blir rödare och rödare i pälsen, tyvärr syns det inte på någon av dessa bilder. Ska ta en bild bakifrån nästa vecka så får ni se.
Vår stora prins heter Snape, han passerade vikt mässigt idag 1 kilos gränsen. Underbart vacker är han, jag älskar hans färg och päls! Hur röd även han är framgår inte heller av dessa kort.
Nedan ett kort på Snape med syskon när de ligger huller om buller på varandra. Som ni ser på Snapes mage så kan även han ha vitt! Det syndes inte alls när jag beställde stamtavlorna men nu är jag osäker, är det vitt eller inte?
 
Dobby är vår andra prins, han följer Snape vikt mässigt och ligger bara lite efter honom i vikt. Dobby spinner alltid när jag klappar honom, en riktig myskille.
 
 och i en Harry Potter kull så ska det naturligtvis även finnas en Harry. Harry blir mer och mer lik sin pappa Bowser, jag säger till och med fel i bland när jag ska ropa på honom. Han kommer också bli en riktig snygging.
 
och till sist vill jag visa upp ett kort på hur min Yoda ser ut nu, visst är han fin!
 
Ha en fortsatt skön sommar och så hoppas vi på bättre väder
/Heidi

Kattungarna har nu blivit 6 veckor

Tiden går och sommaren med. Nu har jag varit ledig i snart 5 veckor och jag väntar fortfarande på sommarvärmen så man kan åka och bada! Det har i alla fall varit härligt att få vara hemma mycket med mina söta små kattungar, inte har det varit speciellt många timmar som vi har varit borta från dem och det märks. De spinner nu när man tar upp dem och gossar med dem, man smällter direkt!
Idag mellan regn skurarna fick några av kattungarna pröva att vara ute i kattgården med mig, det var både spännande och läskigt.
 
Först ut var Harry
 
Visst är han fin! Han vägde på 6 veckors dagen 712 g
Här är ett till kort fast inomhus, han har underbara färger och är så lik sin pappa. Den gråaktiga tonen som han och hans syskon börjar få är en kattungepäls som kommer att tappas och under den så är den fantastiskt rödbrun, Deras pappa Bowser såg ut sådan när vi hämtade honom i Karlstad förra sommaren.
Harry är tingad
Vår lilla tjej Ginny kom ut i kattgården tillsammans med Harry, hon tyckte det var riktigt läskigt och skulle hela tiden upp i mitt knä, det blev verkligen inte lätt att ta några bilder på henne. Ginny är super söt och har en fantastisk profil, kan nog säga att hon har bäst profil i kullen ihop med Snape, men hela denna kull har jätte bra profiler.
Ginnys gullighet vill inte fastna på bild, hon är absolut svårast att visa upp på bild, tur att hon är tingad. Hon somnade i mitt knä härom kvällen så mitt hjärta har hon tagit, spinner gör hon när man kelar med henne.
Ginny vägde på 6 veckors dagen 645 g
Snape och Dobby fick sen testa på hur det var att komma ut, Dobby tyckte inte heller om att vara ute i läskiga värden utan gick och jamade efter mamma Leia hela tiden och ville upp till mig. Snape vill springa till mig, där kände han sig trygg. Några kort fick jag i alla fall.
Vi börjar med fotomodellen Snape som vid sex veckors ålder vägde 822 g! En stor fin kille, som verkligen kan förtrolla en med sin blick. Snape är också tingad.
På kortet ovan sitter Snape med Dobby och Ginny
 
Dobby är vår näst största kille som vägde vid 6 veckor 735 g, han är en självständig kille som utforskar saker på egen hand. Nästa gång han kommer ut är det nog inte alls lika läskigt. Dobby är nu också tingad!
 
Den ända som ännu inte har fått prova på att få komma ut i kattgården är vår stora prinssesa Hermione, men ute det har hon varit tidigare. För någon dag sedan följde hon med husse ut på utplatsen och tittade på myror och det var verkligen intressant. Idag följde hon inte med pga av att hon låg och sov djup. Hermione är en tuff och orädd tjej. Hon vägde vid 6 veckor 727 g
Hermione är fortfarande till salu, ingen har ännu visat något intresse för henne. Konstigt eller hur? Kan berätta att detta inte stämmer längre, nu är även min stora tjej Hermione tingad!
 
Kattunge sidan uppdateras igen i nästa vecka när de blir 7 veckor.
 
Vill passa på att berätta att kattungarnas pappa Bowser har varit på utställning och kom till panel. Fina Bowser har nu 3 certifikat på väg till titeln Grand Internationell Champion, 5 till behöver han.
 
Motts och Yodas dotter S*Maollich's Qute Yodakova var också på utställning med matte Jeanette och för hon gick det också väldigt bra, hon kom också till panel. Några cert kan hon inte ta ännu eftersom man måste vara 10 månader. När utställningen var den 7-8 juli så var hon 9 månader och några dagar ifrån 10 månader.
Korten från Järvas utställning har David Eriksson tagit.
 
Sen har jag helt glömt bort att min underbara katt GIC S*Maollich's Mott the Hopple har fyllt 2 år, hur kunde jag glömma bort det. Förlåt Mott! Stort Grattis till Mott och hennes syskon!
Mott har jag redan konstaterat dräktig, det är rekord tidigt, Först på torsdag ska jag kunna se det men tuttarna har redan ändrat färg. Här får ni se en vacker bild på min mys kisse Mott!
 
Ha en fortsatt skön sommar, även om det här i Östervåla mest regnar men några solglimmtar får man se emellan skurarna.
 
/Heidi

Kattungarna 5 veckor

Nu är det mycket spring av många små tassar här hemma. Lite då och då kommer de ut ur sitt trygga kattrum för att undersöka resten av huset, det är så spännande.
Vår stora tjej Hermione är det som är absolut minst rädd av sig, det grundar jag på att hon är helt oberörd när jag dammsuger. Så fort jag sätter igång dammsugaren så försvinner alla utom hon som ett skott, hon följer efter mig när jag dammsuger och tycker det är så intressant. Jag börjar bli riktig förtjust i denna tjej när jag börjar märka hennes härliga personlighet, men nej jag ska inte behålla henne. Är det någon som vill köpa denna underbara stora tjej så hör av er.se hennes fantastiska profil


Sen har vi lilla syster i gänget, Ginny. Hon är nyfiken som alla andra och är riktigt busig, väger fortfarande lite mindre än de andra men hon kommer snart i fatt. För nu har även hon upptäckt att det är gott men annan mat än den som kommer från mamma.
Ginny är också till saluDobby är också till salu. Han är så vacker med sitt annorlunda mönster, namnet fick han för han var inte vacker när han föddes med allt sitt vita på konstiga ställen, nu älskar jag honom. Han är näst störst just nu och var den som först kom på att mat är gott och att man ska bajsa på låda. Dobby har blivit jätte svår att knäppa kort på, så fort han ser att jag kommer med kameran och sätter mig på golvet så kommer han springande. Han ska undersöka kameran och då går det inte att få några kort.
Sen har vi Harry som är tingad och ska flytta till Solletuna till Cecilia och Felix. Han är precis som de andra en nyfiken kille som just nu älskar att upptäcka vad som finns utanför det trygga kattrummet. Jag har sett försök att vilja komma upp i famnen när vi sitter i soffan och det längtar jag efter när vi har 5 kattungar i soffan med oss.
Vår stora kille är Snape han väger vid 5 veckors ålder 717 g! Han är också tingad och kommer att flytta till Maria och Joel i Stockholm. Snape har upptäckt att det är roligt att bli fotograferad, så fort han ser kameran så sätter han sig, det är roligt men jag vill ju ha stående kort också.

Sen vill jag också berätta att dessa kattungar kanske väntar halvsyskon på sin pappas sida. Min andra hon katt Mott har nu också fått parats med Bowser och kanske kanske blir det nya kattungar den 1 september, ni som följer bloggen får veta det först! Om det blir en kull två redan nu i år så kan jag diplomera mig som uppfödare, det ser jag fram emot. Jag har faktiskt redan haft 4 kullar med den kullen jag har nu men det räknas inte då jag inte har fött upp dem i eget stamnamn.

Ha en fortsatt skön sommar!

/Heidi

RSS 2.0