Kattungarna 3 veckor

Nu har kattungarna hunnit bli 3 veckor och det är full fart, snart får de lämna bolådan och utforska resten av rummet. Redan står några på bakbenen och tittar nyfiket över kanten.
Info om tre veckors vikten och bilder på samtliga kattungar kommer om några dagar på kattungesidan.

Men tills dess får ni se bilder på några att kattungarna

Egor


Eleena


Elyot


Här får ni se hela kullen hos mamma Leia, nu börjar det bli trång.


Intresserade av en kattunge? Hör av er till mig eller Marie Hedrén

/Heidi

Yoda ute i kattgården

Jag försökte ta några vackra ute kort på Yoda ute i kattgården. Men det var verkligen inte lätt då katten i fråga är så kelsjuk, så fort han såg mig kom han spinnande och ville kela.

Han är verkligen en super härlig katt men kattungar det tycker han inte om, även om han är jätte nyfiken. Kattungar är läskiga tycker Yoda.Här får ni se en sovande Eleena, hon blir en liten gossig katt. Redan märker man hur hon njuter av beröring, det gör även några av killarna men kommer tyvärr inte ihåg vilken av dem som riktigt la sig på rygg och ville ha mera kli på magen.


Kattungarna börjar bli riktigt aktiva i bolådan nu. På darringa ben tar de sig framåt i lådan, dröjer nog inte länge nu innan de kan gå och vill ut ur bolådan och utforska resten av rummet.

Ha det bra

/Heidi

Kattungarna 2 veckor!

Hipp Hipp Hurra kattungarna blir 2 veckor idag!

Tänk vad fort det går, nu är kattungarna redan 2 veckor gamla. Alla har öppnat sina ögon och det har börjat krypa om kring i bolådan. Några av dem kan nästan använda benen ordentligt och lilla Erofey kan sitta.

Är du intresserad av att köpa någon av kattungarna så ska du kontakta Marie Hedrén, marie@hedren.nu hennes hemsida heter www.hedren.nu

Det här är Efrem


Det här är Egor


Det här är tjejen i gänget Eleena


Det här är Elyot


Det här är Epifaniy


Det här är Ermil


och det här är minstingen Erofey


och så här ser det ut när hela gänget sover


/Heidi

Kullen 11 dygn

Lördag morgon, jag har precis vägt små missarna och Elyot äter och äter han är nu 70 g tyngre än minstingen Erofey. Men Erofey har öppnat båda ögonen och det har inte Elyot han har bara öppnat ett.
Alla små har nu öppnat ögonen det är bara Elyot och Epifaniy som har öppnat ett öga var.

Här får ni se en grupp bild på dem, börjar bli svårt att få plats med alla på bilden om man ska ta en närbild.
Önskar er alla en trevlig helg

/Heidi

Leias kull nu en vecka

Milashkas E-kull är nu redan 8 dagar gamla och på den åttonde dagen så öppnade de två första kattungarna ögonen, nästan i alla fall. Det är den stora killen Elyot och tjejen i gänget Eleena som har öppnat ett öga var.
Kattungarna växer så det knakar och i går dubblerade alla sin födelsevikt.

Här får ni se ett kort på hela gänget./Heidi

Kattungarna är nu 4 dagar

Tänk vad mycket som händer på fyra dagar. Från att ha varit små som råttungar när dom föddes har nu alla växt på sig riktigt bra. Nästan alla navelsträngar har ramlat av och magarna är så runda på dem. Mamma Leias mjölk är nog fet och god. 

Nu börjar även deras ränder framhävas mer och mer, är det någon som redan nu ser om samtliga är tigré eller om någon av de ni ser på bilden kan vara något annat?
Helt underbart är det att ha kattungar i alla fall, nu njuter man bara av att sitta och titta på dem. Sen om några veckor så har vi väll kattungar i hela huset som springer om kring.

Önskar er alla en trevlig helg.

/Heidi

Kattungarna 2 dagar gamla

Första dygnen med kattungarna har varit så mysigt. Tänk att det blev hela 7 stycken! Familje situationen för Leia blev som för mig, pojkar i massor :-). Men en tjej bland alla pojkar är vi ganska säkra på att det är i alla fall och hon heter Ellena. Så i familjen Larssons hus så är det killkönet som har ganska rejäl dominans. Jag, Leia och Ellena mot Min man, våra tre söner, katterna Goliat och Yoda samt Leias 6 pojkar.

Min hemsida kommer snart att uppdateras men tillsvidare så får ni läsa här på bloggen om kattungarnas liv.
Hela ligan heter S*Milashka's eftersom det är Marie Hedréns E-Kull, jag är som ni vet fodervärd till Leia.
Elyot som föddes först och var störrst med sina 115 g
Epifanity, kom som nr 2 och vägde 102 g
Efrem, nr 3 vägde 82 g
Ermil, nr 4 vägde 98 g
Eleena, nr 5 vägde 92 g
Egor, nr 6 vägde 91 g
Erofey, nr 7 vägde 80 g

Färgerna är som ni ser helt lika på alla, men alla har ränder och ränderna är mycket ljusa. Så det kommer nog att hända något med färgerna om några veckor. Men just nu är samtliga svart tigré, möjligtvis är Elyot tabby.

Kattungarna växer nästan som de ska men konkurrensen är stor så lite stödmatning blir det av de allra minsta.


På den sista bilden så ser ni nagellacks märkningen som verkligen är nödvändig med denna super lika jätte kull.
Det är lilla Ermil som ni ser hålla i mamma Leia med ett fast grepp när han tuttar.

Ha det bra, titta in här lite då och då så får ni veta mera om mina missar.

/Heidi

P.S. Inga problem att ha Goliat och Yoda i huset tillsammans med Leia och kattungarna. Vi har öppet in till Leia så så Goliat och Yoda kan gå in där när som helst. Båda smyger in lite då och då, men tycker det är lite läskigt med vad det är som luktar och håller sig helst därifrån.

Leia har blivit mamma!

I går kväll/natt 3 augusti så fick Leia 7 små underverk! Endast fyra timmar tog hela förlossningen.
Alla är väldigt mörka och randiga, men vi tror att de kommer att ljusna. Vi tror att det är 6 pojkar och 1 flicka, men det kan ändras. Vi vill inte störa kattmamman än, så de får äta i fred.

Mer info kommer om någon dag.

/Heidi

En tjock Leia

Leia blir bara tjockare och tjockare. Titta på den här bilden! Det ser ut som hon har svalt en fotboll stackars tjej. Hon är dessutom helt kobent just nu, när hon går ser det ut som hon försöker knipa ihop så bebisarna inte ska ramla ut.
Kattungarna kan egentligen komma precis när som helt nu, Leia väger ganska mycket över 5 kg nu så om det inte är många kattungar i magen så är de jätte stora bebisar hon har i den.Yoda killen och jag smet hemifrån igår. Vi åkte på utställning till Surahammar, det gick bra han kom hem med sitt fjärde CACS på sin väg mot en ev Supreme titel. Om en månad i Gävle blir det utställning igen.

Nästa inlägg på bloggen blir när kattungarna är födda, vi får se när det blir

Ha det bra.


RSS 2.0