Bilder på kattungarna 10 veckor

Nu börjar det verkligen närma sig flytt för Motts sexlingar. Tre veckor till får jag ro om dom,  sen börjar de flyttar när det har blivit 13 veckor och några dagar.

Nu är det full rulle här hemma, det märks verkligen att jag har 10 katter just nu! Krukor åker i golvet, blommmor sitts sönder, gardinerna är fulla med kattungar och fransas upp. Jobbigt men så roligt. Kattungar är väl det ljuvligaste som finns, men jag kommer tycka det är skönt när de flyttar så jag kan julpynta utan att riskera att allt åker i golvet.

Här kommer några bilder på Mott och Yodas fina bebisar.

Först en bilder på underbara Quattya eller Saphire som hon ska heta i sitt nya hem.


och här är en bild på Quattya (Saphire), Quattro och Quizz (Boris)


det här är stora tjejen Quennie



det här är underbara spinnmaskinen Quattro


Quattro och hans bror Quizz (Boris)


Här är Quattro med systern Quattya (Saphire)


Det här är myskillen Quizz som gör vad som helst för att komma upp i ett knä. Hoppa upp och sätta klorna i mattes baksida lår och klättra upp för byxorna är han specialist på. Men aj så ont det gör.


En annan söt nos är Qute som är en riktig liten tuff tjej, en brottnings match med brorsorna eller stora syrran Quennie bangar hon inte för. Tur är väl det, hon ska får brottas med två stora sibbe killar när hon flyttar till sitt nya hem.


och här är Qute med Quattya och Quattro 


en annan underbar kille är Quintuz


här är han med Qute, Quattya och Quattro


och här en blid på Quattro när han har krupit upp i husses knä


Önskar er alla en fortsatt trevlig adventstid.

/Heidi


Utställningsbilder

I söndags var jag med Leia och Yoda på utställningen igen. Denna gång så var vi till Alvik (Bromma) och Top Cats kattutställning. Yoda hade chansen att ta sitt sista svenska cert i klass 8 och Leia kunde ta sitt andra cert i klass 5.
Både Yodas domare Gerardo Fraga y Guzmán från Spanien och Leias domare Anne Pauloluoma-Sundholm från Finland hade jag aldrig haft till någon av mina katter förut. lite konstigt när man har ställt ut så otrolig  mycket de senaste åren. Det visar hur otroligt många katt domare det finns.
 Även om man inte kan tro det så är det här en stor hobby som fler än vad man tror har. Har du aldrig varit på en kattutställning, åk på en jag lovar att du kommer bli överraskad över hur mycket folk det är. Det blev jag för 4 år sedan när jag besökte min första utställning i Allianshallen i Uppsala, då utan katt. Ville bara se om det skulle kunna vara något för mig. Jag fastnade kan man säga :)

Yoda och Gerado fanns varandra direkt, de kan du se på bilden nedan. En fin bedömning och nära en panel plats trots att Yoda killen ännu inte har fått någons som helst vinterpäls. My big boy, kallade Gerado honom, det är nog första gången Yodas kallas stor. Nu måste Yoda till Norge för att ta det tredje och sista certet i klass 8 för att kunna ta titeln Internationell Premier.




Leia är fortfarande väldigt blyg och lite rädd när hon är på utställning, men den här gången var hon lite mer avslappnad än på förra utställningen och det lilla steget är jag lycklig för. I sin bur ihop med Yoda låg hon utsträckt och helt avslappnad. Där var hon inte ett dugg rädd, det var när hon kom ut ur buren och upp på domarbordet som hon stelnade till och kröp ihop som en liten räv. Så tråkigt, skulle hon visa upp sig skulle alla få se hur vacker hon är.
Trots att Leia blev livrädd för en Bengal som på bordet brevid lät otäckt så såg domaren att hon var fin och hon förstod varför Leia var rädd. Leia fick sitt andra cert i klass 5, totalt 8 cert behöver hon för att ta titeln Grand Internationell Champion.
Det var Jeanette som även denna gång fick visa upp Leia för domaren eftersom Leia blir lite mer avslappand när någon annan än jag visar upp henne.






Jeanette och min gemensamt ägda Bowser hade vi också med oss. Han är bara dryga 8 månader och redan så stor, han kommer bli en stor kille och det ser jag fram emot eftersom han ska bli pappa till Leias nästa kull. Jag fick förmånen att visa upp denna kille för domaren, hon blev riktigt förtjust i honom. Tyvärr blev han inte Bäst i variant, en helt underbar liten golden kattunge tog BIVen, men sitt exellent 1 fick han.
På det här kortet står jag och Bowser och väntar på att han ska få bedömas.




Elyot, Leias son från hennes första kull var förstås också med. Han har liksom sin mamma och
min Yoda inte heller fått sin vinterpäls ännu. Det förlorade han nog sitt cert på denna gång. Han hade konkurrens om certet och konkurenten var en snygg kille som var mer än dubbelt så gammal som Elyot och hade mer päls. Elyots bedömning var så otoligt bra så det var svårt att tro att han blev Ex 2 när man läser bedömningen. Domaren han hade var Veikko Saarela från Finland.




Nästa utställning blir för Leia, Bowser och Elyot den 20 november i Infra City, Upplands Väsby. Yoda som inte får ställas ut i Sverige innan han tagit ett cert i Sverige får stanna hemma.

Ni som har koll på att kattungarna blir 8 veckor idag och vill se bilder får vänta några dagar till. Jag har inte hunnit ta några bilder idag och kommer inte hinna i morgon heller.  Alla kattungarna är i allafall tingade och kan ni tänka er, min önskan som jag skrev i mitt förra inlägg att Quintuz och Quattro skulle få bo ihop gick i uppfyllelse. De två hamnar hos samma familj i Stockholm. Så kul, jag är så glad!

Kan även skvallra om att vinterns Thailand resa nu är bokad. Tänk att allt blir direkt mindre jobbigt när man har något så härligt att se fram emot.

/Heidi


Kattungarna 7 veckor

Kattungarna äter, sover och busar. Full rulle är det när de inte sover, därför är det så svårt att knäppa några bra kort på dem. En kull bild har jag alltid drömt om att få ta, men hur andra lyckas med det är för mig en gåta, men jag ger mig inte någon gång ska jag väl lyckas.

Här får ni se några 7 veckor bilder på Q gänget. Vikterna kan ni se på kattunge sidan. De har gått upp super bra den senaste veckan.

Det här är underbara Quattro som ännu inte har något hem som väntar på honom. De som väljer att köpa honom får en underbar katt som spinner när han märker att han får uppmärksamhet. Han älskar att bli klappad.






Det här är underbara Qute som redan har upptäckt att det är så mysigt att ligga i någons knä i stället för att sova med syskonen. Nya matte kommer verkligen få en söt liten tjej som kommer konkurrera om uppmärksamheten med de andra katterna som hon förhoppningsvis blir kompis med i sitt nya hem. 2 sibbe killar och några birmor blir hennes kattvänner.






Det här är bus killen Quintuz som älskar att vara med sin bror Quattro, jag kallar dem tvillingarna, de är alltid ihop. Det är sorgligt att tänka att de inte kommer att få vara tillsammans alltid. Men förhoppningsvis så får båda killarna familjer som kommer leka mycket med dom och ge dem mycket kärlek så saknaden efter brorsan och de andra syskonen inte blir så stor.






Det här är stora tjejen Quennie. Hon är störst och mest pälsad av alla syskonen. En härlig mat glad tjej, som gärna sover ihop med tvillingarna. Tur är det då att hon kommer att få en Sibbe kombis i sitt nya hem. Förhoppningsvis kommer de sova tätt i hop precis som Quennie gör med Quintuz och Quattro på kortet nedan.






Så har vi tredje brodern Quizz eller Boris som han ska heta i sitt nya hem i Årsta. En liten bus kisse som också har kommit på att det är super härligt att sova i mattes knä. En riktigt liten knä katt är han redan.






Så har vi minstingen i gänget super söte Quattya eller Saphir som hon ska heta i sitt nya hem i Hässelby. Även hon får en sibbe kompis att leka med. Det kommer hon uppskatta mycket. Hon leker mycket med sin syskon men söker sig också till mig när jag finns i närheten och hon är trött.







I helgen, närmare exakt på söndag blir det utställning igen med Leia, Yoda, Bowser och Elyot. Jeanette och jag åker till Bromma och TCCs utställning. Håll tummarna för att det går bra för våra katter.

Önskar er alla en trevlig allhelgona helg. Jag skänker alla som inte finns med oss längre en tanke. Det är tur att vi har minnen, där finns de alltid levande.


RSS 2.0