Leias kull har nu blivit 4 veckor & Lunas kull 10 veckor

Nu har Leias kull blivit 4 veckor och oj så härliga de är när de är så här små. De rulltar fram i rummet och visar sin glädje över att man kommer in till dem. Då ska alla sex kattungar komma och klättra upp i mitt knä, så mysigt men hopplöst när man har tänkt sig att ta lite kort på dem.
3 av kattungarna söker fortfarande sina nya familjer.
Super söta Menja som var så liten när hon föddes, hon har troligen precis som sin bror Oden sk. feberpäls som de kan få när de har väldigt låg födelsevikt. Hon har mycket päls men henne färg har inte kommit fram ännu.
Menja har en fot som till en början såg vit ut men den är en av hennes röda paddfläckar.
Menja är en tjej som verkligen söker mänsklig kontakt så fort hon fort chansen. Så här ser det ut om man sätter sig i rummet. Snabbt är det en liten tjej som kryper upp i knät och lägger sig till rätta.

Lilla söta Idun söker också sin nya familj, hon är riktigt docksöt om man kan säga så om en kattunge.
 

Lilla Oden är ett riktigt muskelpaket, han ser inte tung ut men skenet bedrar verkligen. Han har inte något babyhull alls utan bara massa muskler. Han kämpade så för att överleva, det gjorde att han fick denna styrka men saknar ännu vacker päls. Han kommer inte att blir grå, hans rätta färg börjar nu visa sig i ansiktet.
Oden söker också efter sin nya familj

Tor har hittat sin nya familj och de längtar så att få hem sin charmige Tor, men ännu får de vänta 2 månader.

Balder som redan har lärt sig att äta torr foder har också hittat sin nya familj.

Som det ser ut nu så blir Freja kvar hos oss, hon är en så spännande padda så jag kan inte låta henne säljas.
 
Som ni kanske här läst här på bloggen och även under nyheter på min hemsida så söker jag nytt hem till kattungarnas mamma Leia. Hon har blivit mobbad av de andra katt tjejerna i vårt hem och visar tydligt att hon inte tycker om att vara med andra katter. Hon skulle nog trivas bäst om hon fick bo som ensam katt hos någon eller om hon fick flytta med någon av sina kattungar. För just nu mår hon så bra, hon älskar att vara mamma.
Att få flytta med en av sina kattungar tror jag skulle vara en riktigt bra flytt för Leia och kattunge. Leia kommer vara kastrerad innan flytt. 3500 kr vill jag ha för Leia.
Är du intresserad av att köpa både en kattunge och mamma katt så blir jag så glad, hör av dig!
 
Mina stora killar är nu 10 veckor, om de inte sover så busar det hela tiden. De är så härliga, deras nya familjer kommer att få underbara katter.
Här är några kort på underbara Neville
Super charmiga Godric som numera heter Lego har blivit barnvakt till Leias kattungar, han älskar att leka med Leia 4 veckors kattungar

Det här är busfröet Albus som numera heter Folke

och det här är Nicolas som nu ska heta Armani
 
Jag som har semester längtar fortfarande efter solen och värmen. Jag längtar efter att få sitta ute i solen på gräsmatten i kattgården med kattungarna springade omkring mig. Börjar kännas som att jag inte kommer få någon sådan sommar i år. Jag hoppas jag får fel, men det börjar bli bråttom, Påskkullen flyttar snart.
 
/Heidi
 
 
 
.
/Heidi
 

Kattungarna är nu 9 veckor och 3 veckor

Hoppas ni alla har haft en riktigt trevlig och skön midsommarhelg trotts kylan!
Lunas kattungar har nu bilvit 9 veckor och alla fyra killarna väger över 1 kg. De är riktigt busiga, så att lyckas ta kort på dem var verkligen inte någon lätt uppgift.
 
Albus Dumbledore
 
Nicolas Flamel
 
Neville Longbottom
 
Godric Gryffindor
 
Min andra kull har nu nästan fyllt 3 veckor, söndag den 22 juni är de 3 veckor gamla. Här ligger de med med mamma Leia.
 
Det här är tyngsta killen Balder, han väger över 300 g, 3 veckors vikten kan man se på kull sidan. Han är reserverad.

Det här är Tor som bara är några gram under Balders vikt, han är reserverad

Tredje vikt mässigt är nu Oden som hade en så kämpig start på livet. Hans färg är jag lite fundersam på då han ser blå ut, men det borde han inte kunna vara. Troligen har han något som heter feberpäls och då tar det lite längre tid för honom innan han får sin riktiga päls. Min avelshane Bowser som jag har ihop med Jeanette Houdi hade sk. feberpäls när han var liten. Nu har han en vacker brun färg. Oden söker nytt hem och är till salu.

Freja, Menja och Idun väger alla med bara några grams skillnad, vem som är tyngt beror på när man väger dem.
Först kommer några bilder på tjejen Idun. Hon är till salu
 

Det här är vår äventyrslysta Freja, hon är redan ute och går från bolådan och skriker högt om jag stänger den.
Hon är inte till salu, hon blir kvar i katteriet.
 

Menja är min andra kattunge som redan är ute på upptäcks färd, hon kan precis som sin syster kravla iväg långt och skriker högt när hon inser att hon inte kommer tillbaka till mamma och syskonen utan hjälp.
Menja hette ett tag Frej och var kille, hennes padd fläckar (röda fläckar) var inte så tydliga. Hennes vita tass är ingen vit tass utan blir nog en röd tass. Dessutom ska en liten kille ha en pung och det har inte Menja.
Söta Menja söker också ett nytt hem, är till salu!

Önskar er alla en skön sommar och jag håller tummarna för att värmen kommer snart.
/Heidi
 
 

11 dagars bilder på Leias kattungar, grupp blid på Påskkullen

Mitt i alla förbererdelse inför min kattklubbs utställning som vi har i helgen så hann jag ta några 11 dagars bilder på Leias och Arrigos kattungar. De är så fina! Alla växer jätte bra och nu liknar de söta kattungar och inte råttbebisar som mina barn säger.
 
Jag har spekulanter till de flesta av kattungarna, men ingen är ännu tingad, kattungebesök tar jag inte emot förrän de är 5 veckor. Ingen kattunge säljer jag utan personligt besök.
 
Det här är stora killen Balder
 
Det här är vår andra stora kille Tor
 
Vår stora tjej Idun
 
Vår andra tjej Freja, hon avvaktar jag med ett tag till innan hon är till salu

Killen Frej har en vit baktass

Lillkillen Oden  väger nu 196 gram, 11 dagar gammal. Han har verkligen kämpat på. Hans päls har inte riktigt tatt fart ännu då all hans energi har gått åt att överleva.
 
Kattungarnas mamma vill ha ett nytt hem. I ett inlägg tidigare i min blogg så beskriver jag vad Leia behöver. Leia skulle kunna tänka sig att flytta med en av hennes kattungar. Så är det någon som vill köpa kattunge och mamma katt så blir jag glad. Läs mer i ett tidigare inlägg.
 
En kull bild på mina 8 veckors kattungar, visst är de söta.

/Heidi
 

Leias kattungar har blivit 1 vecka

Leias kattungar har nu blivit en vecka och 4 av kattungarna är reserverade. Ingen har reserverat en specifik kattunge. Det betyder att 4 är intresserade av att köpa en i kullen men har ännu inte bestämt sig för vilken katt.  Vid fem veckors ålder släpper jag reservationen om man då inte väljer att tinga kattungen. Det här killen föddes först och var störst vid födseln. Han är fortfarande tyngst med sina 204 gram, men snart är en av bröderna i kapp honom.
 
Det här killen vägde bara 66 gram när han föddes, nu väger han 170 gram! Vilken kämpe! Han heter Frej och har en vit baktass och troligen även några vita  tår.
 
Det här är lilla Freja som väger 168 gram
 
Den här tjejen heter Idun och väger 187 gram
 
Det var en tuff start på vecka för lilla Oden men som avslutade veckan med att nästan dubbla sin födelsevikt. 4 gram skulle han ha gått upp till för att ha lyckats med det.
Det här är lilla Oden som bara vägde 72 gram när han föddes, nu väger han 138 g
 
Det här är stora killen Tor, väger 201 g

Färgerna på kattungarna kan jag inte säga ännu, men jag tror att flera av dem kan ha vitt men det blir nog inte stora fält.
Mina stora kattungar har idag blivit 7 veckor, de springer omkring  på hela nedervåningen av vårt hus nu och idag har de även varit en lång stund i kattgården och lekt.
 
Igår hann jag med att åka till Örebro på utställning. Jag hade med mig vår älskade Lucia och Jeanette hade med vår vita kille Milo. För Lucia gick det jätte bra, hon blev Bäst i Variant och blev sen nominerad till panelen. I panelen fick hon inga röster men jag är så glad än då.
Milo fick en kanon bedömning så det ska bli spännande att följa honom framöver.
Här är en bild på mig och Jeanette och våra katter.

Nästa vecka har min klubb Uppsala Kattklubb sin utställning och efter som jag är en av dem som arrangerar denna utställning så är mitt liv så fullt hopat just nu. Efter nästa helg kan jag pust ut och bara ägna mig sen åt min familj och mina katter. Det ska bli så skönt! Snart har jag också semester, bara två veckor kvar!
 
/Heidi
 
 
 
 
 
 
 

Leia och Arrigos kull är född!

Den 1 juni födde Leia sin femte och sista kull, även denna gång blev det en stor kull. 6 stycken små kattungar fick hon, den största vägde 108 g och den minsta bara 66 g. 4 hanar och 2 honor.
 
Just nu ser alla 6 väldigt svarta ut men hanarna kommer att likna de två som jag har hemma nu som är några veckor äldre. Här ligger de och sover.
 
Honorna i den nya kullen är svart sköldpaddor.
Här är en bild på en ny född Freja. Kattungarna har fått sina namn från gudar i den Nordiska Mytologin.
 
Iär du intresserad av någon av kattungarna? Hör av er. Kattungarna är flytta hemifrån klara till i början på september.
/Heidi

RSS 2.0