Fluffy 3 veckor

Nu har vi öppnat upp bolådan och det uppskattade både Mott och hennes son, mamma barn bädden som jag har precis utanför lådan flyttade populär direkt. Fluffy går på darriga ben runt i bädden och även utanför när han har lyckats kravla sig över kanten. Det märks tydligt att han inte har någon att brottas med, han är mycket ostadigare på sina ben även vad jämn gamla kattungar normalt är.
 
Här är några kort på söta Fluffy, han väger nu 400 g
 
 
 

Fluffy 1 vecka

Nu har Motts lilla Fluffy blivit 1 vecka gammal. Efter en seg start så har han nu gått upp riktigt bra under de senaste dagarna, 175 g väger han idag. En riktigt rund och fin mage har han.
Han är just nu randig eller tigré som man säger, men jag tror hans ränderna kommer att spricka upp och bli prickar, spotted.
 
Det ska bli spännade att följa Fluffys uveckling, han kommer att ljusna betydlig frågan är hur mycket?
 
Jag tycker så synd om honom när han ligger där alldeles ensam i bolådan när mamma Mott inte är där. Nu önskar jag att Mott och Leia skulle ha haft sina kullar samtigt, så praktiskt det skulle ha varit! Men tiden går fort om bara några veckor kan han springa omkring i resten av huset, då slipper han vara ensam med mamma. Tyvärr kommer det bli väldigt jobbigt också, Goliat kommer få det jobbigt när Fluffy kommer ut i huset. Mott har av någon anledning fått ett tagg i ögat till Goliat, så tråkigt.
 
Sen söker jag och Jeanette fortfarande efter någon som vill bli fodervärd till en söt liten Sibbe kille som är helt vit. Han får flytta hemifrån i mitten av oktober, hör av dig om du är intresserad av att bli med katt snart! Visst är han söt! Jag skulle så gärna vilja ha honom boende här oss men det går inte! Jag har inte plats för en till hane.
 
Önskar er en fortsatt trevlig höst
 
/Heidi

Mott har fått en son 1 september

Det blev bara en liten kattunge för Mott, en son som föddes den 1 september tidigt på morgonen. Förvånad blev jag att det bara blev en kattunge, men det förklarar varför jag inte kände några fosterrörelser i Motts mage förrän dagen innan han föddes. Hans namn är S*Klockarbackens Fluffy, namngiven efter Hagrids i Harry Potters trehövdade hund. Jag fortsätter på Harry Potter temat då det var meningslöst att ta ett nytt tema till en enda kattunge.
 
Mott är väldigt beskyddande och är en väldigt kärleksfull mor, tycker ändå lite synd om henne att hon bara fick en, förra gången fick hon hela 6 stycken! En lurvig hund delar bolådan med Mott och Fluffy, jag har fått tipset att sätta ner ett gossedjur i lådan som kan vara surrogatmamma/-syskon när han är helt ensam i bolådan. Det ser verkligen ynkligt ut när han ligger där alldeles själv, lilla Fluffy.
 
Fluffy har haft en tuff start i livet, han vägde 105 g när han föddes. En helt okej vikt men konstigt att han inte vägde mer när han var ensam i magen. Mamma Motts mjölk har inte runnit till så snabbt som man skulle ha önskat och det har gjort att hans snuttande inte ger så mycket mjölk som han skulle behöva. Idag när han är 4 dygn gammal så väger han 127 g, jag velar om jag ska ge honom mjölkersättning eller inte. Jag vill inte riskera att Motts mjölk inte kommer igång ordentligt om jag gör honom mätt på ersättning, då orkar han inte snutta.
 
Fluffy har inget vitt vad jag kan se ännu, men det hade inte hans halvbror Snape heller. Snapes vita kom först vid 6 veckors ålder och då var stamtavlan redan beställd! Jag gjorde det snabbt pga att Sverak skulle få semesterstängt. Nu behöver jag inte beställa stamtavla lika snabbt.
Fluffy ser just nu randig ut, men jag tror ränderna kommer spricka upp och han blir spotted.
 
Fluffy är reserverad!
 
Nu är det 1½ vecka sedan fyra av Leias kattungar flyttade, Findus (Harry) stannade kvar och ikväll är det dags för honom att flytta. Snyft, jag kommer sakna honom så, han har kommit hela familjen så nära under den här tiden då han inte har behövt konkurrera med sina syskon om uppmärksamheten. Även Mott tog honom under sitt beskydd innan hon fick sin egen son. Så här kunde det se ut
När man ska flytta så måste man vara ren så klart, så igår fick Findus bada i handfatet. Lite läskigt men det gick bra, även hårfönen accepterade han efter en liten kamp. Nu får Madde, Patrik och Ronja en ren Finus med sig hem, en helt underbar liten kille som har blivit så stor sen de såg honom sist.
Sen letar jag och Jeanette, S*Summerflames, efter en fodervärd eller halvfodervärd! Vi har hittat en vit Sibbe kille som får flytta hemifrån i mitten av oktober. Han skulle passa perfekt som pojkvän till min och Jeanettes söta Ginny, men tyvärr kan jag inte ha honom hemma hos mig! Är du interesserad? Hör av dig snabbt så berättar jag mer,  du bör helst bo inom en 10 mils radie från Östervåla, vara intresserad av att följa med på utställningar med katten, samt kunna ta emot några katthonor när det är dags för parning när katten är 1-1½ år gammal. När det är dags för avel så kommer han att testas mot några olika sjukdomar (HCM, FIV och FeLV). När han har fått de kullar han ska ha så kastreras han och övergår till fodervärden utan kostnad. 

Betalningen av katten blir alltså att man ställer upp och håller honom fertil under en viss tid, och även ibland får hem en hona som ska paras med honom under några dagar. De löpande kostnaderna fördelas så att fodervärden betalar de kostnader som de skulle ha haft om de köpt katten på "vanligt vis" som sällskapskatt, och vi kommer att betala inköpspriset plus allt som har med avel att göra, och hålla honom fullt försäkrad så länge han är i vår ägo.

En fertil hane hemma är inte alltid en dans på rosor. Det kan mycket väl gå jättebra och han kan vara hur lugn och cool som helst, men de kan även börja ropa efter tjejer och urinmarkera inne. Därför är det bra om man har ett rum och/eller en rastgård där katten kan få vara om han blir besvärlig under en period. Det finns byxor man kan använda så att han kan vara ute med familjen, men det funkar ju inte dygnet runt. Men man måste vara medveten om att det kan bli så, även om man så klart hoppas att det inte alls blir några problem!  
Så här ser han ut
 
Hör av dig om du är intresserad!
 
/Heidi

RSS 2.0