Leia är nu vår avelshona

Nu har jag äntligen min alldeles egna avelhona. Leia skrevs idag över på mig och nästa år så kommer förhoppningsvis den första Klockarbacks kullen. Då ska hon paras med vår nya hane Bowser om det blir som jag har planerat.
Se nedan så vacker hon har blivit, även om hon fortfarande är lite märkt av att hon nyss har haft kull och hon diar faktiskt fortfarande. Två kattungar är fortfarande kvar, Marie nya avelshona Gagara som flyttar i morgon och Gedeon som vi är kattvakt åt då de nya ägarna är på semester.

Det här kortet är taget i februari 2011 alldeles innan hon blev parad.


och så här ser hon ut nu juli 2011


och här tackar hon Mott för hjälpen med kattungarna. Mott var en jätte duktig extra mamma den sista månaden kattungarna bodde hos oss. Det hjälper förhoppningsvis Mott nu om hon ska bli mamma själv i mitten av september.


Om Mott är dräktig kan jag inte säga med säkerhet ännu, men jag känner mig ganska säker, hon har ändrat sig i beteende, tex så sover hon mycket mera nu än för några veckor sedan och hon har gått upp 150 g.

Yoda som då skulle vara den stolte pappan är olycklig. Sedan han fick fria och göra det han ville med Mott så kan han inte längre sköta sig. Han som har varit en super skötsam kille kan man nu inte alls lita på. Nu är det säkert jätte jobbigt för honom att vara skötsam när honan han friar till bor hemma hos oss. Men det går inte att ha en katt som markerar lite över allt så nu räknar jag veckorna tills jag kan kastrera honom. Först ska han ta emot en till hona och jag har plats för en till parning! Så är någon intresserad av Yoda som avelshane så finns han tillgänglig för en till parning augusti-september 2011. Ring eller mail till mig, Yoda skulle bli så glad.

2½ vecka semester till har jag och det ska jag verkligen njuta av. Hoppas ni också kan njuta av sommaren som jag faktiskt tycker har varit riktigt bra hittills. I alla fall i den delen av Uppland där jag bor.

/Heidi

12 veckor och flytt dags!

Oj så tiden går, det var inte länge sedan det var en varm Annan dag påsk och Leia fick sina fem kattungar. Nu har 12 veckor gått och det är dags för dem att flytta hem ifrån. Det har varit en härlig tid och jag kommer att sakna dem. Samtidigt känner jag att det är dags att de flyttar, de känner nog deras mamma också. Hon har dock haft det lite lättare den här gången när hon har haft Mott som hjälpt till att passa kattungarna.

Idag fyller de som sagt 12 veckor, på onsdag är det dags för besiktingen och sista vaccinationen och på torsdag flyttar de tre första. Eller två flyttare och den tredje blir jag kattvakt till när hans nya familj åker på semester, det är väl trevligt när man kan förlänga vistelse på det viset. Sedan flyttar de två sista i nästa vecka.

Gagara som blir Maris nya avelshona, flyttar om två veckor till Uppsala.


Gedeon blir avelshane och flyttar till Västerås


Golubok eller Boris som han heter numera blir en älskad sällskapskatt hos sin nya familj i Årsta. 


Gosha blir också en underbar sällskaps katt till en familj i Vallentuna


Så vår söta lilla tjej Grafinja, söt som socker är hon och hon blir avelshona i Hässelby


Nu tar jag paus någon vecka från bloggen. Nästa gång jag skriver här är för att bekräfta att Mott är dräktig, det håller jag i alla fall tummarna för.

Ha en skön sommar.

/Heidi

Mott fyller 1 år!

Idag den 11 juli fyller lilla Mott 1 år och dagen tillära så börjar hon löpa och oj så hon löper. Jag har misstänkt några dagar att det har varit något på gång så hon och Yoda har inte fått träffats annat under uppsikt. Idag när jag kom hem från jobbet så mötte jag en liten katt tjej som kröp fram på fram tassarna med rumpan i vädret och svansen åt sidan och kuttrade som bara den. Jag har aldrig sett en hona så tokig som hon är, hon ser ut som en tax i kroppen när hon går och råmar som en kalv gör hon också. Stackars tjej, det blir en jobbig och lång väntan i värmen innan hon får träffa Yoda, hoppas att han duger för fröken. Normalt är de bästa kompisar,  så vi får hålla tummarna för att han även duger som pojkvän.
Uppstår tycke så blir det kattungar runt 17 september och flytt klara några veckor innan jul.
Som ni förstår så kan jag inte bjuda fröken Mott på något Gott, ha ha. Mat är inget som hon vill ha just nu.
Ett stort GRATTIS även till hennes syskon på 1 års dagen.

Så är ser fröken ut
och hennes tilltänkta pojkvän som slickar sig om munnen när han tänker på vad som komma skall ;)Idag på Motts 1 år dag så fyller Leias kattungar 11 veckor. Snyft nu är det bara 1½ vecka kvar innan de första flyttar. Som tur är får jag ha kvar Gedeon lite längre eftersom hans nya ägare åker på semester och det ska bli så härligt att få några bonus dagar med honom när syskonen har flyttat.

Det här är störrsta killen Boris (Golubok) han ska flytta till Årsta, Stockholm


Minsta killen Gosha flyttar till Vallentuna, men skenet bedrar han är en 1,5 kg kille.


Super söta Grafinja kommer bo i Hässelby


Buset lyser i ögonen på Gedeon, han har alltid något på gång.
Gedeon blir avelshane och ska flytta till Västerås.


och vackra Gagara som ska bo i Uppsala på foder och blir Maries nya avelshona

Kolla in hennes mönster!


Önskar er alla en fortsatt skön sommar, jag jobbar på veckan ut sen får jag SEMESTER!

/Heidi


RSS 2.0