Snö snö snö

Nu börjar jag bli less på all denna snö. Till och med mina tre pojkar som är 5, 5 och 8 år gamla längtar efter våren nu. Det är inte längre lika roligt att leka ute i snön och åka bob och pulka, framför allt är det så jobbigt att sätta på sig alla kläder.

Idag så har vi haft plus grader men hela 10 cm nysnö när vi vaknade, suck! Jag som bilpendlar 5 mil tur och retur till jobbet varje dag tycker inte om töväder. Det går åt flera liter spolar vätska och idag var det verkligen glas halt på vägen. Tänk om snön ändå bara kunde försvinna med ett trollslag, jag vill ha torra vägar!

Goliat som går ute lite varje dag är inte heller speciellt förtjust i snö fastän han är en Sibbir. Max en halvtimme ute brukar det var innan han hoppar på dörrhandtaget och vill in.

Här får ni se ett vackert kort på honom ute i snön.
Goliat kämpar på i snön

Goliat Supreme Premier!

Så äntligen på Alla hjärtans dag fick Goliat sin titel på Alfa kattens utställning i Rosersberg, dessutom fick han dela glädjen med Marie Björks Bozze som blev Supreme Champion!

Vi ägare skåla med våra vänner, katterna föredrog ett alternativ utan bubblor i.

Dagen var jätte trevlig men tyvärr Alfakatten, lokalen var iskall och högtalar systemet uruselt. Vi hörde ingenting, så tyvärr missade jag när jag skulle komma upp i panel och visa upp Goliat och få mottaga Alfakattens pokal. Som tur var leta någon funktionär upp mig senare så Goliat fick sin pokal.

Lill fröken Leia blev Ex 1 med en mycket fin bedöming.


Tack för alla fina inlägg i min gästbok

Tack alla ni som skrivit så fina saker i min gästbok. Jag är själv jätte nöjd med hemsidan och jag kan tyvärr inte ta åt mig äran, jag är så glad att jag hittade dig Lisa-Marie som kunde hjälpa mig.

Katterna tackar för allt beröm.

Här får ni se Goliat efter ett besök hos fotografen, det var verkligen inte lätt. Den här store killen gör som han vill och inte som någon fotograf vill. Så det här var det bästa vi då kunde få till.
Ny utställning på alla hjärtans dag

Om en vecka är det dags igen. Då åker jag med Goliat och Leia till Rosersberg på Alfakattens utställning. Nu ber jag er att hålla tummarna, Goliat får nämligen en ny chans att ta sin välförtjänta Supreme Premier titel.
I Örebro den 30 januari fick han draget cert! Goliat har tagit 24 cert på raken och så missar han det absolut sista.
Går det inte nästa helg så blir det först i höst någon gång han får sin tredje chans, vinterpälsen håller nämligen på att rasa så han får vila ett tag från utställningar.

Leia går sin sista utställning i klass 11, utställningen efter den här så räknas hon som vuxen.

Yoda vår magra katt

Yoda självsvälter sig just nu, det är därför ni inte ser honom på någon utställning. När vi kom till veterinären med honom så vägde han bara 3 kg, så nu är det tvångsmatning som gäller. Yoda har blivit piggare efter att vi börjat mata honom med AD mat, han är även en mycket gladare katt än tidigare.

Klarar Yoda det här och så småning om börjar äta själv igen så kommer ni nog ändå inte se honom på någon utställning förrän tidigarst sen hösten. Lite synd då jag såg att Yoda har fått en utmärkelse av SVERAK som BIV katt SIB grupp 8. Jätte kul!

Men just nu är han mager och pälslös, det kommer dröja länge innan Norrlandspojken blir sitt stiliga jag igen.

Trots att Yoda inte ska på någon utställning så fick han också duscha härom dagen. Inget han tycker om men han ser ut att njuta när han står i duschen.  Ganska varmt vatten måste man ha, han är ju så mager så han står och skakar annars.
Duschen var ett hopp om att all lös päls som han har skulle ramla av lite snabbare. Yoda fäller nämligen all päls just nu, vi har vita hår tussar över allt. Efter föningen så hoppar han direkt upp på Akvariet, det har blivit hans nya favorit plats. Lysröret är varmt och skönt för en katt som saknar päls och är mager

Här får ni se honom på domar bordet i november. Då fick han draget cert pga av att han redan då börjat banta sig själv.
Kortet nedan så ser ni äkta katt kärlek. Det är Yoda och Leia som ligger och sover ihop, visst är det gulligt!Välkommen till min nya blogg!

Här kan du följa min vardag med mina katter och min familj. Hur ofta jag skriver beror helt på dags formen..

Välkomna!

RSS 2.0