Leia är IC och HCM testad

Helgen den 8-9 maj på Fräsets utställning i Uppsala blev ganska lyckad. På lördagen blev Leia Internationell Champion, Leia visade verkligen inte upp sin fina sida för domaren, hon morrade hela tiden på domarbordet och kröp ihop som en igelkott. Konstigt att domaren alls kunde göra en bedömning av henne.
Men även denna gång fick hon en fin bedömning. Något kort på den morrande Leia blev det inte, ingen mening med att knäppa kort på en katt som inte vill visa upp sig.

På söndagen den 9 maj gick Leia pga av sin titel på lördagen upp i klass 5. Då tog det stop och det förvånade mig inte alls. Enligt domaren så är hon för ung och under utveckling för att kunna ta ett cert i klass 5, hon måste bli grövre i sin benstomme och bli bredare i ansiktet. Helt rätt, Leia väger 3,7 kg hon har växt rejält mycket det senaste månaderna men ansiktet hinner inte med. Nu ska Leia få vila från utställningar och vi hoppas istället på att Leia ska löpa så hon kan få bli mamma.

Första steget mot Leias nya liv som mamma gjorde vi idag. Vi åkte till Professor Jens Häggström på Ultuna djursjukhus och testade hennes och Yodas hjärta. Båda hjärtana såg ut precis som dom ska. Reslutatet blev UA. Leias mamma Zhenya testade också sitt hjärta och det resultatet var också UA.
Så skönt!

Här på kortet ser ni en trött Leia, hon är helt omöjlig attt knäppa kort på och jag ville ha ett kort på henne och hennes titel kokard. Då fick det bli på en sovande Leia. Någon katt fotograf det blir jag aldrig och Leia blir aldrig någon kattmodell.


Leia har varit i Norge

Första maj helgen åkte jag och Leia till Norge, det blev en riktigt tur och retur resa. Över 100 mil på 1½ dygn.

Jag och min kompis Jeanette bestämde oss för några veckor sedan att vi skulle chansa på att åka till Norge bara för en dags utställning. Vi åkte mitt på dagen den 1 maj, ställde ut på Liraks utställning strax utanför Oslo den 2 maj och åkte hem igen på eftermiddagen den 2 maj. Lirak var så snälla att de lät oss få dispens att lämna utställningen tidigare, 504 km hem tar några timmar att köra.

Vår chansning gick vägen. Leia behövde få ett norskt CACIB för att kunna få sin Internationell Champion titel och sitt viktiga norska cert fick hon. Nu kan Leia få sin IC titel nästa helg i Uppsala, håll tummarna!

Min kompis Jeanette hade med sin Heliga Birma Maskot och han behövde också ett norskt CACIB för att kunna få sin IC titel. Han tog certet och blev därmed Internationell Champion på LIRAKS utställning.
Grattis Maskot & Jeanette!

Jag och Jeanette var så nervösa att vår resa till Norge inte skulle bli den lyckade resan som vi hoppades på. Ingen av oss vågade ta med oss kameran, vi var helt säkra på att det skulle ge oss otur. Så inga bilder från den här utställning heller har jag, som vanligt :-(

Det här kortet är från en utställning i höstas när Leia bara var 6-7 månader.


RSS 2.0