Kattungarna är nu 8 veckor

Så tiden går snabbt, nu har jag bara 4 veckor kvar med mina underbara sötnosar här hemma. Just nu är det så söta och goa och framför allt vilda. Ibland känns det som att jag har katter överallt och det har jag ju också eftersom jag just nu har 10 katter här hemma!

Kattungarna ljusnar i färg mer och mer och alla utom två är spotted har vi kommit fram till. Nu är alla kattungar tingade och deras blivande ägare väntar nog på att deras sötnos ska flytta hem till dom. Snyft, det kommer att bli så tomt när de flyttar, samtidigt så måste jag erkänna att det blir skönt. Det är ett heltids jobb att ha 7 kattungar!

8 veckors vikterna med bilder är redan uppdaterat men här får ni se en rolig bild på ErmilNi som undrar hur det är med Goliat så kan jag glädjande säga att det snart är som vanligt igen. Goliat vägde 2 kg mindre när vi fick hem honom, endast 6 kg. Jag åkte till Ultunda djursjukhus med honom för en hälsokoll, allt var så pass okej att vi kunde åka hem igen. Bara han åt och drack så skulle han må bra igen, nu blev det inte riktigt så enkelt. Leia har varit fly förbannad på honom, hon har flugit på honom så fort hon har sett honom så Goliat har hållit sig uppe på övervåningen. Där får han vara ifred från argbiggan, men idag så värkar det som att det börjar att tina lite hos fröken Leia. Goliat har fått varit på nedervåningen och så länge som han inte är nära kattungarna så är det okej för Leia. Så skönt!

Ha det bra

Kram till er alla.

Goliat är hemma, nästa alla kattungar tingade

Så äntligen i lördags morse ringde telefonen 8.20 på morgonen. En vän ringde och sa att de trodde att vår Goliat satt hemma hos hans pappa. Min man fick på sig jacka och skor snabbt och efter mindre än 10 minuter senare kom Goliat in genom dörren som att inget hade hänt.

Törstig och hungrig var han, inga tovor, inga frön eller kvistar i pälsen, inga fästingar. Goliat kan inte ha varit ute i 15 dagar! Vi är ganska så säkra på att han har varit instängd i någon lada, där han har kunnat fångat möss men inte har haft tillgång till vatten. Ca 1,7 kg har han gått ner, så i morgon ringer jag till en veterinär. Han bör undersökas grundligt så inga inre organ har tagit skada.

Glädjen över att Goliat var hemma fick inte enbart vara positiv så lång stund. När Leia fick se honom flög hon på honom som att hon ville döda honom. Lilla katt tjejen på 3,3 kg spöar upp stora killen Goliat numera 6 kg, normalt nästan 8 kg. Efter det har hon flugit på honom 4 gånger till, stackars Goliat!
Inte nog med det, när Yoda såg hur Leia spöade upp stora Goliat då började den mesproppen kaxa sig mot Goliat också. Så nu är stackars Goliat ut mobbad här.
Tror att Goliat behöver badas så han luktar hemma igen, men jag vågar inte det när jag inte vet hur han egentligen mår. Suck, inte lätt med djur.
Men glad är jag i alla fall att jag har fått tillbaka min nalle björn Goliat, oj så hela familjen har saknat honom.


Idag har jag även hunnit med många kattunge intressenter. Nu är 6 tingade och 1 reserverad.
Det är Eleena som är reserverad.

Lyckades att nästan en bra kullbild härmom dagen, titta på mina Sjulingar, visst är de underbara.


Ha det bra

/Heidi

Kattungarna nu 6 veckor

Idag har det varit fototime här igen, inte var det nå lättare den här gången heller. Så ni får hålla till godo med dessa kort. Kullbild är omöjlig men jag ska försöka få en sådan i helgen.

Hela gänget väger nu
Elyot 798 g
Epifaniy 738 g
Efrem 579 g
Ermil 673 g
Eleena 606 g
Egor 686 g
Erofey 610 g

Bilder kommer om någon dag under planer/kattungar men här får ni se kort på några redan nu.

Efrem


Egor


Ermil


Eleena


Egor, Ermil och Eleena söker fortfarande ett hem.


Goliat är forfarande borta, nu har jag gått ut med hittelön till den som kan ge mig ett tips så jag hittar honom död eller levande. Det här är så jobbigt. Tur att jag har kattungarna just nu.

Kram till er alla.

Kattungarna 5 veckor & Goliat är försvunnen

Känner mig väldigt kluven just nu. Jätte glad är jag för att mina dunbollar här hemma nu fyller 5 veckor och nu lever rövare på sovrums golvet. Intressenter börjar dessutom nu höra av sig om de små sötnosarna.

Samtidigt som jag vill informera om kattungarna så går mina tankar till mina underbara super mysiga katt Goliat som är försvunnen sedan 5 dagar. Jag vill inte tänka på vad som kan ha hänt med min nallebjörn Goliat, så jag hoppas att han missnöjd över att kattungar har tagit över hans matte och har vandrat hemfrån några dagar och snart kommer hem igen.

Nya bilder på Goliat finns i galleriet men här får ni se ett av dom också

Älskade Goliat kom hem, vi saknar dig så!

Sen så undrar ni naturligtvis vad kattungarn väger nu. Uppdateringen av hemsidan kommer om någon dag, men Elyot som är störrst väger 611 gr, Epifaniy väger 593 g, Egor 530 gr, Ermil 515 gr, Eleena 450 gr, Erofey 447 gr och minst är sötnosen Efrem på 403 gr

Enskila kort kommer också in på kattunge sidan om någon dag men här får ni några härliga kort så länge.
Efrem


Egor


Eleena


Elyot


Epifaniy


Ermil


Erofey


Ha det bra och håll tummarna åt oss att vår Goliat kommer hem igen.

/Heidi

Första kattungen är reserverad

Nu är första kattungen resververad och det blir Elyot som först vet vart han ska flytta.
Elyot kommera att stanna hos Milahskas som avelshane, men kommer att bo hos fodervärd.

Är någon intresserad av kattungarna så kontakta mig eller Marie Hedrén för att komma på ett besök.
Alla säljs som sällskapskatter men är det någon som ha avels planer eller utställningsplaner så blir vi glada för det.

/Heidi

Lite av varje...

Kattungarna har nu blivit över 4 veckor gamla (uppdatering av hemsidan kommer snart).
Samtliga kattungar går nu på låda, de är verkligen underbart att se att så små katter har så starka instinkter.
Äter riktig mat har några av dem också prövat på Elyot, Epifanity och Egor vet jag äter. Kanske att någon annan också har börjat utan att jag sett det. Fortfarande är det så svårt att se någon skillnad på dem även om de nu börjar bli ganska stor skillnad i storlek på dem.

Idag väger Epifanity mest på sina 497 g, två kommer Elyot på 484 g, sen har vi Ermil på 435 g, Egor 429 g, Eleena 387 g, Erofey 381 g och minst just nu är Efrem 355 g, han har gått upp lite dåligt de sista dagarna. Är sånt slagsmål vid tuttarna så de minsta får ofta ge sig, så lite stödmatning till de minsta blev det ikväll.

Från och med nu är kattunge köpare välkomna att hälsa på mina prinsar och prinsessa. Deras mamma är Prinsessan Leia och då måste ju hennes bebisar vara prinsar och en prinsessa enlig mina barn.
Helt rätt :-)

Här ser ni stora killen Epifaniy


Den andre stora killen Elyot


Ermil också en stor snygg kille
l

Egor är killen som är vildast av hela gänget. Var den första som vågade smaka på riktig mat.I helgen var jag, Yoda och Goliat på utställning i Gävle. Utställningen gick som jag hade hoppats även om jag egentligen hade hoppats på en panel plats till någon av killarna. Men Yoda som samlar cert till en Supreme Champion titel fick sina två cert och han har nu fem cert kvar att ta. Nästa tillfälle kan bli nu på lördag på MSKs utställning i Eskilstuna dit jag och Yoda ska åka.

Goliat hatar nu mera att åka bil, han hinner inte åka många meter innan han blir åksjuk. Så till Gävle kom jag med en katt som hade både kräkts och bajsat på sig.
Goliat fick sina HP och två fin bedömningar efter helgen och det skulle egentligen inte ha blivit två HP, för jag tänkte inte ta med Goliat på söndagen till Gävle eftersom han är så åksjuk. Men då ryckte Goliats stora beundrare ut och lät honom bo hemma hos henne i Gävle över natten. Tack Jessica, Goliat och jag är så tacksamma.
Goliat kommer nu bara att ställas ut på utställningar i Uppsala eller i Gävle.

Håll tummarna för Yoda på lördag, utställningen efter det blir utställning i Norge den 2-3 oktober.

Ha det bra

/Heidi

RSS 2.0