Utställningsbilder

I söndags var jag med Leia och Yoda på utställningen igen. Denna gång så var vi till Alvik (Bromma) och Top Cats kattutställning. Yoda hade chansen att ta sitt sista svenska cert i klass 8 och Leia kunde ta sitt andra cert i klass 5.
Både Yodas domare Gerardo Fraga y Guzmán från Spanien och Leias domare Anne Pauloluoma-Sundholm från Finland hade jag aldrig haft till någon av mina katter förut. lite konstigt när man har ställt ut så otrolig  mycket de senaste åren. Det visar hur otroligt många katt domare det finns.
 Även om man inte kan tro det så är det här en stor hobby som fler än vad man tror har. Har du aldrig varit på en kattutställning, åk på en jag lovar att du kommer bli överraskad över hur mycket folk det är. Det blev jag för 4 år sedan när jag besökte min första utställning i Allianshallen i Uppsala, då utan katt. Ville bara se om det skulle kunna vara något för mig. Jag fastnade kan man säga :)

Yoda och Gerado fanns varandra direkt, de kan du se på bilden nedan. En fin bedömning och nära en panel plats trots att Yoda killen ännu inte har fått någons som helst vinterpäls. My big boy, kallade Gerado honom, det är nog första gången Yodas kallas stor. Nu måste Yoda till Norge för att ta det tredje och sista certet i klass 8 för att kunna ta titeln Internationell Premier.
Leia är fortfarande väldigt blyg och lite rädd när hon är på utställning, men den här gången var hon lite mer avslappnad än på förra utställningen och det lilla steget är jag lycklig för. I sin bur ihop med Yoda låg hon utsträckt och helt avslappnad. Där var hon inte ett dugg rädd, det var när hon kom ut ur buren och upp på domarbordet som hon stelnade till och kröp ihop som en liten räv. Så tråkigt, skulle hon visa upp sig skulle alla få se hur vacker hon är.
Trots att Leia blev livrädd för en Bengal som på bordet brevid lät otäckt så såg domaren att hon var fin och hon förstod varför Leia var rädd. Leia fick sitt andra cert i klass 5, totalt 8 cert behöver hon för att ta titeln Grand Internationell Champion.
Det var Jeanette som även denna gång fick visa upp Leia för domaren eftersom Leia blir lite mer avslappand när någon annan än jag visar upp henne.


Jeanette och min gemensamt ägda Bowser hade vi också med oss. Han är bara dryga 8 månader och redan så stor, han kommer bli en stor kille och det ser jag fram emot eftersom han ska bli pappa till Leias nästa kull. Jag fick förmånen att visa upp denna kille för domaren, hon blev riktigt förtjust i honom. Tyvärr blev han inte Bäst i variant, en helt underbar liten golden kattunge tog BIVen, men sitt exellent 1 fick han.
På det här kortet står jag och Bowser och väntar på att han ska få bedömas.
Elyot, Leias son från hennes första kull var förstås också med. Han har liksom sin mamma och
min Yoda inte heller fått sin vinterpäls ännu. Det förlorade han nog sitt cert på denna gång. Han hade konkurrens om certet och konkurenten var en snygg kille som var mer än dubbelt så gammal som Elyot och hade mer päls. Elyots bedömning var så otoligt bra så det var svårt att tro att han blev Ex 2 när man läser bedömningen. Domaren han hade var Veikko Saarela från Finland.
Nästa utställning blir för Leia, Bowser och Elyot den 20 november i Infra City, Upplands Väsby. Yoda som inte får ställas ut i Sverige innan han tagit ett cert i Sverige får stanna hemma.

Ni som har koll på att kattungarna blir 8 veckor idag och vill se bilder får vänta några dagar till. Jag har inte hunnit ta några bilder idag och kommer inte hinna i morgon heller.  Alla kattungarna är i allafall tingade och kan ni tänka er, min önskan som jag skrev i mitt förra inlägg att Quintuz och Quattro skulle få bo ihop gick i uppfyllelse. De två hamnar hos samma familj i Stockholm. Så kul, jag är så glad!

Kan även skvallra om att vinterns Thailand resa nu är bokad. Tänk att allt blir direkt mindre jobbigt när man har något så härligt att se fram emot.

/Heidi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0