Kattungarna 9 veckor, Yoda har varit i Norge

Så har ännu en vecka gått i mina kattungars liv. De äter, leker och sover och när de leker så går det hett till.
Just nu ser vårt hem inte speciellt väl städat ut, går inte att städa när man har 7 livliga kattungar som far fram över golvet. 
Det är underbart att sitta och titta på dom när de leker, de klättrar upp på bokhyllan, ner från bokhyllan. Upp i klösträdet ner från klösträdet, in i lektunneln och med en våldsam fart ut ur den. Så håller de på.
Nya sovplatser för kattungarna är nu uppe på bokhyllan, eller i klösträdet, eller på en filt under eller i soffan.
Det kommer verkligen att bli tomt när de flyttar, men när de gör det så går livet tillbaka till det normala både för oss och våra vuxna katter och det ska bli skönt för oss alla.

Under veckan som har gått så har kattungarna fått sin första vaccination samt blivit chipmärkta. Veterinären kom hem till oss, så jag slapp åka iväg med 7 kattungar och deras mamma. Det är verkligen toppen med resande veterinärer.

Här får ni se en bild på hela gänget sovande på mattan framför tvn.


I helgen var jag och Yoda i Drammen Norge på BURAKS utställning. Vi åkte dit med Leias ägare Marie Hedrén som hade med sina andra katter Alisa och Garmoshka.
Utällningen gick jätte bra!
På lördagen fick alla tre katterna sina certifikat. Alisa och Garmoshka blev då Internationella Champions och för Yoda innebar det att han kom en liten bit till på väg till titeln Supreme Champion som han strävar efter.
Alisa och Yoda kom dessutom till utställningens final, panelen. I panelen är det de bästa katterna hos varje domare som tävlar vidare om att få titel Best in Show, BIS. Yoda fick inga röster där men Alisa fick 2 röster, men föll på en utslagsröst.
På söndagen begärde vi dispens att få lämna utställningen efter grundbedömningarna hos domarna. Vi hade 8 timmars resväg hem, så det är mycket värt att få åka hem runt kl 14 istället för mellan 17-19 som klockan kan bli innan utställningen är slut.
Reslutaten på söndagen blev nästan lika bra. Yoda fick igen sitt certifikat som heter CACS i den klassen som han tävlar i (klass 3),  kanske hade kommit till panel. Det vet jag inte pga att vi åkte hem.
Maries katter Alisa och Garmoshka fick sina första cert i klass 5, de heter CAGCIB och Alisa skulle ha kommit till panel och kanske även Garmoshka.
Resan hem gick bra men var jobbig, hemma var jag kl 21.50.

Yoda hos domaren


Det här kortet tog Marie på mig och Yoda


Yoda granskas i panelen


och ett suddigt kort av mig på Yoda i panelen

Ha det bra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0